NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Uncategorized

Originea Stonehenge-ului a fost identificată. Rezultatele cercetărilor sunt impresionante


Originea monumentului Stonehenge constituie şi în momentul de faţă un subiect intens dezbătut de arheologii specializaţi în epoca preistorică.

  

 

Până în momentul de faţă, se considera că piatra folosită la construirea structurii megalitice a fost extrasă dintr-o carieră amplasată în zona dealurilor Preseli, din comitatul englez Pembrokeshire. Noi dovezi par să contrazică acest fapt.

O echipă de arheologi, condusă de Mike Praker Pearson, profesor în cadrul University College London, a descoperit o serie de cavităţi în interiorul dealurilor Garn Goedog şi Craig Rhos-y-felin din Ţara Galilor. Conturul scobiturilor se potriveşte perfect cu forma pietrelor folosite la ridicarea monumentului din câmpia Salisbury. De asemenea, au mai fost identificate roci similare celor din structura Stonehenge-ului, dar care au fost abandonate în carieră.

Advertisements

Citește articolul integral pe Descopera.ro

Advertisements

Citește și: {loadposition articlescategoryload}

Advertisements
Advertisements

Related posts

Normalitate norvegiană. Una dintr-o sută de maşini este electrică.

Redacția

A fost descoperit mormântul unei creaturi legendare: un câine-demon monstruos de 2 metri şi aproape 100 de kg! El a fost îngropat pe pământul sfânt al unei mănăstiri

Redacția

David Bowie, cameleonul pop-rock-ului britanic care a încântat o lume întreagă

Redacția

Lasă un comentariu

* Comentând aici sunteți de acord cu stocare datelor dumneavoastră pe acest site