NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Uncategorized

Originea Stonehenge-ului a fost identificată. Rezultatele cercetărilor sunt impresionante


Originea monumentului Stonehenge constituie şi în momentul de faţă un subiect intens dezbătut de arheologii specializaţi în epoca preistorică.

  

 

Până în momentul de faţă, se considera că piatra folosită la construirea structurii megalitice a fost extrasă dintr-o carieră amplasată în zona dealurilor Preseli, din comitatul englez Pembrokeshire. Noi dovezi par să contrazică acest fapt.

O echipă de arheologi, condusă de Mike Praker Pearson, profesor în cadrul University College London, a descoperit o serie de cavităţi în interiorul dealurilor Garn Goedog şi Craig Rhos-y-felin din Ţara Galilor. Conturul scobiturilor se potriveşte perfect cu forma pietrelor folosite la ridicarea monumentului din câmpia Salisbury. De asemenea, au mai fost identificate roci similare celor din structura Stonehenge-ului, dar care au fost abandonate în carieră.

Citește articolul integral pe Descopera.ro

Citește și: {loadposition articlescategoryload}

Advertisements

Related posts

Ordinul Illuminati şi teoria conspiraţiei în legătură cu noua ordine mondială. Istoric: „Simbolul atribuit este piramida nefinalizată de pe bancnota de un dolar“

Redacția

Știrile ATV 5 Noiembrie 2018

Redacția

Anunt pierdere certificate

Redacția

Lasă un comentariu

* Comentând aici sunteți de acord cu stocare datelor dumneavoastră pe acest site