NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Național

ONU denunţă “intimidările” contra opozanţulor ruşi în războiul din Ucraina

Înaltul comisariat al ONU pentru drepturile omului a denunţat luni “intimidările din Rusia ale cărei victime sunt opozanţii la războiul din Ucraina, ca şi diferitele “forme de cenzură” în vigoare în ţară, potrivit Rador care citează La Libre.

proteste si retineri in RusiaFoto: Captura

În Rusia, “intimidările”, măsurile restrictive faţă de persoane care îşi exprimă opoziţia la războiul din Ucraina compromit exercitarea libertăţilor fundamentale garantate de Constituţie, în special dreptul la libertatea de întrunire, de exprimare şi de asociere”, a declarat înalta comisar interimar, Nada Al-Nashif, în discursul său de deschidere a celei de-a 51 sesiuni a Consiliului drepturilor omului.

  

“Presiunile exercitate asupra jurnaliştilor, blocarea resurselor disponibile pe internet şi alte forme de cenzură sunt incompatibile cu pluralismul media şi violentează dreptul la accesul la informaţie”, a adăugat ea.

Advertisements

Pe de altă parte, ea a cerut Moscovei să “reconsidere “măsurile luate pentru a extinde eticheta de ‘agent străin’ persoanelor considerate ‘sub influenţă straină’ şi pentru a declara penale contacte nedeclarate cu reprezentanţi ai statelor, organizaţiilor străine sau internaţionale considerate ca fiind îndreptate contra ‘securităţii’ Federaţiei Ruse”.

Advertisements

Războiul din Ucraina va fi abordat de mai multe ori la sesiunea Consiliului,

 » Citește continuarea pe pagina autorului

Advertisements
Advertisements

Related posts

Ultimul scandal din PNL: cine a pierdut mai rău în faţa PSD. Cum au ajuns Orban şi Boc să se atace în văzul tuturor

Redacția

Premierul cere reforme, după ce tot el le-a frânat. Care este stadiul proiectelor prin care sunt limitate sinecurile din companiile publice

Redacția

Aurescu salută adoptarea Busolei Strategice şi apreciază caracterul politic al documentului

Redacția

Lasă un comentariu

* Comentând aici sunteți de acord cu stocare datelor dumneavoastră pe acest site