RCAST.NET
NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Uncategorized

Omul care a descoperit secretul nemuririi. Povestea contelui despre care se spunea că a trăit peste 300 de ani

Unul dintre cele mai controversate personaje ale secolului al XVIII-lea a fost un conte francez despre care se spunea că este nemuritor. Numeroase mărturii de pe parcursul a cel puţin 100 de ani arată că nobilul francez nu mai îmbătrânea şi că ar fi avut cel puţin 300 de ani.

  

În secolul al XVIII-lea, numit şi ”Secolul luminilor” datorită numeroşilor învăţaţi şi inventatori care deschideau zorii lumii moderne, a trăit un personaj care a uimit întreaga Europă. Numele lui nu este cunoscut cu exactitate, doar rangurile şi locurile prin care a trecut. Asociat cu francmasoneria şi societăţile secrete, contele de Saint-Germain, cum a rămas cunoscut în istorie, era considerat, în special de nobilime, nemuritor.

 Într-o epocă a invenţiilor, misterele achimiei încă fascinau. Iar una dintre cele mai mari dorinţe ale umanităţii a fost obţinerea secretului nemuririi. După cum arată mărturiile de secol XVIII, contele de Saint Germain ar fi reuşit să o şi obţină. Prezenţa sa este atestată timp de aproape două secole, iar vârsta lui era mereu aceeaşi, în jur de 45 de ani. De altfel, niciun alt interlocutor nu l-a cunoscut la o altă vârstă. Acest personaj misterios care ar avea rădăcini în Transilvania a stârnit imaginaţia contemporanilor săi, dar şi a diferiţilor autori care au încercat să-i dezlege misterele.

Citiți articolul integral pe Adevărul.ro   

Citește și: {loadposition articlescategoryload}

Related posts

EXPLOZII puternice la Bruxelles – Două pe AEROPORT şi una la METROU: Cel puţin 28 de morţi şi zeci de răniţi în atentatele de la Bruxelles. Momentul deflagraţiei surprins de camere

Redacția

O primărie din România cumpără maidanezi. „Într-o săptămână au fost strânşi deja 100 de câini”

Redacția

Distrus în incendiu Registru Unic de Control

Redacția
Încarcă...