RCAST.NET
NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Sport

O nouă generație de rugbyști joacă și se antrenează în aceleași condiții vitrege (FOTO)

Au ieșit  campioni naționali de nenumărate ori, ne-au dus numele municipiului și pe alte meleaguri, iar o mare parte din ei joacă la lotul național. Vorbim despre rugbyștii pășcăneni care și în anul 2014 se antrenează și dispută meciurile în niște condiții mai mult decât improprii.

Stadionul ”Locomotiva” din zona vale arată ca un maidan, cu bare de rugby, cu toate că mai toți primarii au promis că vor face ceva în această privință. De-a lungul anilor s-a discutat despre modernizarea terenului cât și al vestiarelor, dușurilor, ba chiar de realizarea unui Centru de Excelență în rugby, însă în afară de modernizarea vestiarelor de către turcii de la RomPak, nimeni nu a mai ridicat un deget pentru acest sport la Pașcani.

Acum o nouă generație de rugbyști a început antrenamentele și jocurile. Antrenorul Neculai Tarcan, prezent aseară în emisiunea ”Actualitatea Sportivă”, nu a vrut să comenteze prea mult pe această temă.

  

El a declarat că a avut foarte multe promisiuni din partea autoritățile, însă a rămas doar cu vorbele frumoase. Cât despre modernizarea terenului, antrenorul spune că acest lucru s-ar putea realiza cu costuri minime. Mai costisitoare ar fi modernizarea grupurilor sanitare care arată îngrozitor, de asemenea și dușurile, investiția s-ar ridica la aproximativ 100 milioane de lei vechi.

”Gazonul trebuie refăcut, dar nu neapărat gazonat, vreau să vă spun că drenajul este bun. Ar mai trebui un gărduț în jurul terenului, pentru că mai sunt unii care întorc mașinile acolo ca pe maidan. S-a dorit un Centru de Excelență, când s-a putut nu s-a vrut, iar acum când se dorește nu mai sunt posibilități materiale”, a declarat Neculai Tarcan, antrenor CSM Pașcani.

Surprinzător și sportivele de la CSM Pașcani acceptă condițiile așa cum sunt, și spun că din dragoste pentru acest sport închid ochii și trec peste condițiile vitrege.

”Dacă vrei să faci ceva, faci, nu contează condițiile, nu contează nimic. Noi iubim ceea ce facem și muncim pentru acest lucru”, ne-a declarat Mădălina Vasile, sportivă CSM Pașcani.

Citește și {loadposition articlescategoryload}

Related posts

A început Cupa Instituțiilor la fotbal

Răzvan Grecu

VIDEO. Portar de 88 de ani la o echipă de fotbal din Țara Galilor. Alan este îngrijorat că în ultima vreme a devenit „cam lent”

Redacția

Ziua Copilului, sărbătorită la Pașcani, cu demonstrații de karting

Ema Roman
Încarcă...