NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Social

Numărul cazurilor de „gripă porcină“ din judeţ a ajuns la 44

De la începutul anului, la nivelul judeţului Iaşi s-au înregistrat 44 de cazuri de gripă AH1N1, potrivit reprezentanţilor Direcţiei de Sănătate Publică Iaşi.

24 dintre persoanele care au contaminat virusul A/H1 s-au tratat la domiciliu, corespunzător tratamentului recomandat de medicii de familie. Celelalte persoane au fost diagnosticate, în primă fază, cu infecţii respiratorii acute şi pneumonii, iar în urma analizelor s-a depistat şi prezenţa virusului de tip A. Acestea au necesitat internarea în unităţile sanitare competente, fiind puse sub supraveghere de specialitate. De la începutul anului, trei persoane şi-au pierdut viaţa, răpuse de gripa porcină. În momentul de faţă, încă două persoane se află în stare gravă, internate în Secţia de Anestezie şi Terapie Intensivă a Spitalului de Boli Infecţioase, potrivit managerului instituţiei. Este vorba de un bărbat de 37 de ani, din Piatra Neamţ, şi de o femeie de 60 de ani, din Iaşi, ambii ţinuţi în viaţă de aparate.

sursa ziarul de iasi

  

 Citește și: {loadposition articlescategoryload}

 

Advertisements

Related posts

Numărul căsătoriilor în scădere în Pașcani

Irina Gherasim

Pompierii ieşeni recomandă cetăţenilor curăţarea coşurilor de fum pentru evitarea incendiilor

Redacția

Critici dure la adresa activității Primăriei din partea unui pensionar nemulțumit de cum arată unele spații de joacă, cablurile ce pun în pericol pietonii și trotuarele extrem de degradate

Răzvan Grecu

Lasă un comentariu

* Comentând aici sunteți de acord cu stocare datelor dumneavoastră pe acest site