RCAST.NET
NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Social

“Uzinarii” au renunțat la grevă după ce și-au primit banii. Muncitorii de la pază ar putea fi angajați de o altă firmă

Protestul muncitorilor de la fosta societate Remar SA a luat sfârșit. Oamenii au primit astăzi banii, ce reprezintă avansul pentru luna mai. Liderul de Sindicat Gheorghe Butnaru a declarat reporterilor noștri că meritul pentru rezolvarea conflictului de muncă este al conducerii societății.

"Meritul este al celor din conducere. Ei sunt cei care caută mereu soluții și sperăm să fie bine", ne-a declarat Gheorghe Butnaru, liderul sindicatului CFR Unirea.

 După ce și-au primit banii, muncitorii au aflat că prin rotație ei vor intra în șomaj tehnic și vor primi 75% din salarii, până când situația fabricii se va îmbunătăți, în privința comenzilor.

  

"Oamenii vor primi 75% din salariu în șomaj tehnic. Ei sunt la dispoziția conducerii, conform contractului colectiv de muncă", a mai spus Butnaru.

Reamintim faptul că protestul muncitorilor a început miercuri, 27 mai. Vineri oamenii și-au primit bonurile, iar astăzi salariile.

Probleme sunt cu muncitorii de la firma de pază a unității. Aceștia au fost contactați astăzi pentru a se prezenta la sediul fabricii, ca să predea uniformele.

"Am auzit că ne va angaja altă firmă. Cei de la FGM, dar nu știm nimic", ne-au spus oamenii. Angajații au mers astăzi la sediul unității pentru a vedea care este situația. 

Citeste și: {loadposition articlescategoryload}

Related posts

Locuințele din blocuri cu „bulină roșie” nu mai pot fi închiriate. Vezi care sunt cele mai afectate cartiere din Iași

Redacția

Primăria din Ruginoasa şi-a achiziţionat maşină de Pompieri

Marius Parteni

Elevă de 15 ani, în prag de comă alcoolică, închisă de un profesor în sala de sport, la o școală din Ilfov

Redacția
Încarcă...