RCAST.NET
NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Național

Ministrul Migrației din Grecia avertizează că Uniunea Europeană nu e pregătită pentru o criză a migranților din Afganistan

Uniunea Europeană nu mai poate gestiona încă o criză cum a fost cea provocată de valul migrator din 2015 şi trebuie să acţioneze pentru a opri cât mai mulţi afgani să-şi părăsească ţara aflată în conflict, a declarat miercuri ministrul grec al migraţiei, Notis Mitarachi, potrivit Reuters.

Grecia şi alte cinci state membre ale UE (Austria, Belgia, Danemarca, Germania şi Olanda) au semnat marţi o scrisoare comună în care cer Comisiei Europene continuarea expulzării migranţilor afgani ale căror cereri de azil în blocul comunitar au fost respinse. Totuşi, Germania şi Olanda au anunţat miercuri suspendarea expulzărilor către Afganistan, în contextul intensificării conflictului armat din această ţară.

Ministrul Mitarachi, care a semnat scrisoarea din partea Greciei, a avertizat că suspendarea acestor expulzări ”va trimite un mesaj greşit” şi va încuraja tot mai mulţi afgani să încerce să ajungă în Europa.

El consideră că UE ar trebui să sporească sprijinul acordat Turciei pentru a ajuta această ţară să atenueze presiunea generată de creşterea numărului migranţilor afgani şi a insistat că UE nu mai poate absorbi o nouă criză de genul celei din 2015.

  

”Categoric nu, UE

 » Citește continuarea pe pagina autorului

Related posts

OUG pentru completarea articolului privind întreruperea prescripţiei, adoptată de Guvern după ce judecătorii CCR l-au declarat neconstituţional

Redacția

Un USR-ist cere să vină DNA-ul peste Cîţu: „Dragnea a făcut puşcărie pentru că ar fi folosit două angajate de la partid pe statul de plată al DGASPC Teleorman”

Redacția

Noi clinciuri între sindicate și Coaliție: „Un atac mișelesc la funcția publică”

Redacția
Încarcă...