NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Național

Ungurii trec graniţa după carburanți, după ce preţurile la pompă au explodat în Ungaria / Litrul de motorină costă în Budapesta 690 de forinţi (1,90 dolari) / „Trebuie doar să trecem podul şi am ajuns, aşa că evident vom veni mai des pentru asta”

Preţul carburanţilor a explodat în Ungaria, după ce guvernul de la Budapesta a eliminat plafonul de preţ în luna decembrie şi a majorat accizele la combustibili, astfel că mulţi automobilişti ungari au început să treacă graniţa în Slovacia sau România pentru a face plinul la preţuri mai mici, transmite Reuters, citat de Agerpres.

În timp ce la o benzinărie MOL din oraşul ungar Esztergom litrul de motorină costa zilele trecute 690 de forinţi (1,90 dolari), peste Dunăre, în oraşul slovac Sturovo litrul de motorină costa 1,619 euro, sau 1,76 dolari. Diferenţa de preţ este mai mică la benzină.

„Am mers prin Slovacia de sărbători şi când am făcut plinul am constatat cât de ieftin este acolo”, spune Tibor Toth, care a traversat podul care face legătura între oraşele Esztergom şi Sturovo pentru a alimenta cu carburant. „Trebuie doar să trecem podul şi am ajuns, aşa că evident vom veni mai des pentru asta”, adaugă Tibor Toth.

Advertisements

Reales pentru al patrulea mandat consecutiv, în luna aprilie 2022, premierul ungar Viktor Orban se confruntă în prezent cu cele mai dure provocări economice de până acum, în condiţiile în care inflaţia a trecut de 24% iar economia ungară se îndreaptă spre o stagnare în acest an.

Advertisements
  

 » Citește continuarea pe pagina autorului

Advertisements
Advertisements

Related posts

Prizonierul din Herson

Redacția

Actorul Marius Manole returnează decoraţia primită de la Klaus Iohannis: „PSD intră în Guvern pe uşa din faţă, pe covorul roşu”. Reacţia unui membru CNA

Redacția

Ciolacu, după ce mai mulți miniștri au fost convocați la întâlnire cu Iohannis: Pe miniștri premierul i-a convocat. Am fost și eu informat. Nu sunt curios de ceea ce au vorbit

Redacția

Lasă un comentariu

* Comentând aici sunteți de acord cu stocare datelor dumneavoastră pe acest site