RCAST.NET
NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Național

Ungurii trec graniţa după carburanți, după ce preţurile la pompă au explodat în Ungaria / Litrul de motorină costă în Budapesta 690 de forinţi (1,90 dolari) / „Trebuie doar să trecem podul şi am ajuns, aşa că evident vom veni mai des pentru asta”

Preţul carburanţilor a explodat în Ungaria, după ce guvernul de la Budapesta a eliminat plafonul de preţ în luna decembrie şi a majorat accizele la combustibili, astfel că mulţi automobilişti ungari au început să treacă graniţa în Slovacia sau România pentru a face plinul la preţuri mai mici, transmite Reuters, citat de Agerpres.

În timp ce la o benzinărie MOL din oraşul ungar Esztergom litrul de motorină costa zilele trecute 690 de forinţi (1,90 dolari), peste Dunăre, în oraşul slovac Sturovo litrul de motorină costa 1,619 euro, sau 1,76 dolari. Diferenţa de preţ este mai mică la benzină.

„Am mers prin Slovacia de sărbători şi când am făcut plinul am constatat cât de ieftin este acolo”, spune Tibor Toth, care a traversat podul care face legătura între oraşele Esztergom şi Sturovo pentru a alimenta cu carburant. „Trebuie doar să trecem podul şi am ajuns, aşa că evident vom veni mai des pentru asta”, adaugă Tibor Toth.

Reales pentru al patrulea mandat consecutiv, în luna aprilie 2022, premierul ungar Viktor Orban se confruntă în prezent cu cele mai dure provocări economice de până acum, în condiţiile în care inflaţia a trecut de 24% iar economia ungară se îndreaptă spre o stagnare în acest an.

  

 » Citește continuarea pe pagina autorului

Related posts

În 2020, a crescut consumul de internet în România. Vezi obiceiurile digitale ale românilor!

Redacția

[P] 10 secrete pe care cazinourile preferă ca jucătorii sa nu le știe

Redacția

Ciucă: Persoanele cu dizabilităţi nu vor mai avea drepturile anulate sau restrânse. O serie de servicii vor fi înfiinţate prin PNRR

Redacția
Încarcă...