NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Administrație

Ministrul Familiei: „S-a aprobat majorarea cu 50% a indemnizației de creștere a copilului pentru mamele de gemeni, tripleți sau multipleți”

firea,-pe-primul-loc-in-cursa-pentru-primaria-capitalei.-unde-se-situeaza-nicusor-dan-in-sondajul-comandat-de-pnl

Gabriela Firea, ministrul Familiei, Tineretului și Egalității de Șanse, a transmis pe Facebook că s-a aprobat majorarea cu 50% a indemnizațiilor de creștere a copilului pentru mamele care au gemeni, tripleți sau multipleți.

„În ședința de astăzi a Guvernului, a fost adoptată această modificare legislativă care le va permite mamelor de gemeni, tripleți sau multipleți să primească, începând cu al doilea bebeluș, 50% în plus la indemnizația de creștere a copilului. Aceeași măsură se va aplica și pentru mamele cu sarcini suprapuse, adică în cazul acelor mame care nasc din nou în perioada concediului de îngrijire a copilului”, a spus ministrul Familiei într-o postare pe Facebook.

Ministrul Familiei: „Statul va plăti în plus aproape 28 de milioane de lei în fiecare an”

Totodată, Gabriela Firea a propus „modificarea OUG nr. 111/2010 privind concediul și indemnizația lunară pentru creșterea copiilor”.

„Mamele primesc, începând cu al doilea copil, doar contravaloarea indemnizației minime, adică 1.314 lei. O nedreptate, în special în cazul femeilor care, până să devină mame, au fost active pe piața muncii și au avut salarii substanțiale, pentru care au plătit contribuții sociale pe măsură.

Advertisements
  

De acum, suma crește pentru unele mame! În cazul doamnelor care au indemnizația de 2.628 lei, nu apare nici o modificare, ci doar la indemnizațiile peste această sumă. De exemplu, mama unor tripleți, care are valoarea indemnizației de 3.000 de lei, va primi pentru fiecare copil, începând cu al doilea, încă 1.500 lei, astfel încât va încasa lunar 6.000 lei.

Advertisements

Suma maximă prevăzută de lege pentru această indemnizație rămâne 8.500 lei. Astfel, mama unor gemeni, care are acum o indemnizație de 8.500 lei, va primi 4.250 lei în plus pentru al doilea copil, nu doar 1.314 lei cât încasa până acum. Astfel, suma totală încasată va ajunge la 12.750 lei. Statul va plăti în plus aproape 28 de milioane de lei în fiecare an, iar măsura va ajunge la familiile în care cresc acum aproape 4.700 de copii”, a explicat Gabriela Firea, ministrul Familiei.

europa fm

Advertisements
Advertisements

Related posts

Circulație interzisă pe strada Unirii! Au început lucrările de refacere a drumului

Ema Roman

Un nou termen în dosarul primarului Pantazi

Redacția

Școlile din Sodomeni și Gâștești vor fi comasate. Una dintre ele își poate pierde personalitatea juridică

Marius Parteni
Încarcă...