NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Național

Ministrul Educatiei considera ca scolile sunt nesigure

Ecaterina Andronescu a cerut inspectorilor scolari sa instituie reguli mai stricte privind accesul persoanelor straine in scoli.Profesorii de serviciu vor avea obligatia sa insoteasca persoanele straine care intra in unitatea de invatamant cu diverse probleme, iar poarta trebuie sa fie incuiata pe durata orelor, a declarat, ieri, ministrul Educatiei, Ecaterina Andronescu.

„Sa fim seriosi, scoala nu poate fi transformata intr-o cazarma. Nu se poate spune: «Pe aici nu se trece!». Scoala trebuie sa fie o institutie in care oamenii invata si cum sa se comporte, iar acest lucru este foarte important”, a spus ministrul Educatiei, dupa ce i-a fost adus la cunostinta faptul ca sunt inca unitati de invatamant in care orice persoana straina poate intra fara probleme.

Ecaterina Andronescu a adaugat ca este convinsa ca in scoala trebuie sa fie niste reguli foarte precise. „Cred ca trebuie sa avem niste reguli foarte precise. De exemplu, eu nu as lasa nicio persoana straina sa se plimbe singura prin scoala. As cere profesorului de serviciu sa insoteasca persoana respectiva acolo unde are treaba. Apoi, la sfarsitul intrevederii, acelasi profesor de serviciu ar conduce spre iesire vizitatorul. Mai mult, in timpul orelor, poarta ar trebui sa ramana inchisa”, a precizat ministrul Educatiei. Andronescu a mai spus ca a recomandat deja inspectoratelor sa ia aceste masuri. „Am cerut deja, dupa evenimentele din ultimele saptamani, ca scolile sa includa aceste prevederi in regulamentele proprii. Ne-am adaptat din mers. Incercam, impreuna cu Ministerul Administratiei si Internelor, sa gasim cele mai bune solutii pentru stoparea violentei in scoala si in afara”, a declarat ministrul Educatiei.

  

Prea multe cazuri de violenta in ultima luna

Ecaterina Andronescu a facut aceste declaratii dupa ce un elev in clasa a IX-a la Liceul Tehnologic „Nicolae Balcescu” din Voluntari a fost injunghiat in picior, luni, in apropierea scolii, in urma unui conflict avut cu trei tineri, din cauza unei fete. In 8 octombrie, o femeie a intrat intr-un colegiu tehnic din Sectorul 4 si a batut-o pe colega fiicei sale in sala de clasa, intrucat ii agresase copilul la ora de sport, eleva batuta ajungand in spital. In 4 octombrie, un elev de 18 ani de la Liceul Teoretic din localitatea Olteni (Teleorman) a ajuns la spital in stare grava dupa ce a fost lovit cu un cutit de catre un coleg de clasa, in timpul unei pauze, anchetatorii afirmand ca atacatorul, in varsta de 17 ani, este cunoscut cu afectiuni psihice.

In 25 septembrie, un elev in clasa a VII-a la Scoala Generala din localitatea hunedoreana Branisca a fost ranit de catre un coleg de clasa, care l-a injunghiat cu un cutit, in timpul cursurilor. Reprezentantii Protectiei Copilului Hunedoara cerusera mutarea elevului care si-a injunghiat colegul la un centru special, la dosarul lui existand acte medicale care atesta diagnosticul de schizofrenie, dar mama baiatului a castigat un proces in acest sens, asumandu-si un program terapeutic. Tot in 25 septembrie, un elev in clasa a XII-a de la Grupul scolar din comuna ieseana Lungani a fost batut crunt de mai multi colegi, dar si de persoane din afara liceului, adolescentul ajungand la spital cu mana rupta si cu afectiuni la coloana.

sursa Ziarul de Iasi

Citește și: {loadposition articlescategoryload}

Advertisements

Related posts

Români reținuți în Anglia, după ce s-au folosit de copilul lor pentru a fura un ceas de lux

Redacția

(VIDEO) Scene şocante în Cluj! Femeie în scaun cu rotile, bătută și împinsă de pe scaun

Redacția

Un bărbat i-a cerut vânzătoarei să scoată bijuteriile din vitrină, iar în trei secunde a dispărut cu ele

Redacția

Lasă un comentariu

* Comentând aici sunteți de acord cu stocare datelor dumneavoastră pe acest site