RCAST.NET
NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Național

Ministrul Apărării de la Berlin vrea ca Germania să reintroducă serviciului militar obligatoriu

Ministrul german al Apărării Boris Pistorius consideră, având în vedere situaţia în domeniul securităţii şi nevoile Bundeswehr (armata germană), că Germania trebuie să se gândească să reintroducă serviciul militar obligatoriu, relatează AFP, citată de News.ro.

”Trebuie să ne întrebăm cine trebuie să apere această ţară atunci când lucrurile devin serioase”, a declarat miercuri Boris Pistorius, în timpul unei dezbateri cu privire la buget, în Bundestag, Camera inferioară a Parlamentului german. ”Nu putem lăsa această dezbatere la o parte”, a subliniat el.

Reamintim că și șeful armatei britanice a ridicat problema apărării Regatului Unit într-un discurs relatat de The Times.

Ministrul de la Berlin a salutat faptul că Germania atinge pentru prima oară de decenii obiectivul NATO potrivit căruia statele membre este necesar să aloce 2% din PIB apărării.

  

Bugetul federal al apărării germane urcă la suma-record de 72 de miliarde de euro, reprezentând 2,1% din PIB, potrivit lui Pistorius.

”Acest lucru merge în direcţia bună şi este adaptat gravităţii situaţiei”, a apreciat Boris Pistorius, referindu-se la invazia Ucrainei de către Rusia în urmă cu aproape doi ani.

La sfârşitul lui 2023, el a promis să

 » Citește continuarea pe pagina autorului

Related posts

Războiul cu Ucraina ar putea provoca un război civil în Rusia sau chiar dezmembrarea țării / Cei care speră la o implozie a Rusiei ar trebui să ia în considerare consecințele (fost diplomat rus)

Redacția

Peste 700 de persoane care făceau obiectul unor semnalări introduse în Sistemul Informatic Schengen au fost depistate în ultima săptămână

Redacția

Marius Copil a fost învins de australianul Jordan Thompson în prima rundă a turneului challenger pe iarbă de la Surbiton

Redacția
Încarcă...