RCAST.NET
NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Administrație

Miniştri şi secretari de stat, chemaţi să ajute la îndiguirea Siretului

Prefectul Dan Cârlan s-a declarat preocupat de problema gravă din comuna Alexandru Ioan Cuza, unde sătenii se tem că ar putea fi inundaţi oricând de râul Siret.

Deoarece situaţia s-a întins pe o perioadă mult prea îndelungată, am stabilit deja o vizită de lucru în Alexandru Ioan Cuza, împreună cu autorităţile delegate să acţioneze în astfel de situaţii”, a declarat prefectul Dan Cârlan.

Potrivit acestuia, joi, 11 septembrie, Dorina Pană, ministrul delegat pentru Ape, Păduri şi Piscicultură din cadrul Ministerului Mediului, împreună cu Pasztor Sandor, secretar de stat, şi reprezentanţii Prefecturii, se vor deplasa în comuna Alexandru Ioan Cuza, pentru a vedea cu exactitate situaţia de acolo.

  

Pe lângă această vizită în teritoriu, vom chema la o întâlnire toate instituţiile interesate şi implicate în această problemă, pentru a căuta împreună să identificăm soluţia juridică pretabilă în această situaţie”, a punctat prefectul Cârlan.

În acest moment, în comuna Alexandru Ioan Cuza sunt demarate procedurile de declararea proiectului de consolidare a malurilor Siretului drept obiectiv de utilitate publică, urmând ca după aceea să se poată face toate procedurile de expropriere necesare, pentru implementarea proiectului.

sursa ziarulevenimentul.ro

Citește și: {loadposition articlescategoryload}

Related posts

Pericol de secetă extremă în mai multe zone din ţară. Prognoză specială pentru următoarea săptămână

Redacția

Primăria Paşcani caută electromecanic

Ema Roman

Post vacant scos la concurs de Primăria Pașcani

Redacția
Încarcă...