RCAST.NET
NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Administrație

Masinile primarului din Siretel fac ravagii pe o strada din Pascani

Zi de zi, familiile de pe strada Fundac Fantanele din Pascani sunt nevoite sa indure bataia de joc a firmei de transport SC SPRINTER AGM SRL, detinuta de catre familia primarului din comuna Siretel, Gheorghe Ancuta.
Oamenii se plang pentru ca nu mai stiu cum sa procedeze.

Circulatia autobuzelor din autogara amenajata de catre primarul comunei Siretel, Gheorghe Ancuta, in zona Vale, le zguduie casele locuitorilor,  asta desi semnul de restrictie a tonajului este cat se poate de vizibil. Nu cu mult timp in urma, reporterii au scos in evidenta necazurile familiilor, iar autoritatile locale au spus ca vor lua masuri, desi problema era cunoscuta de ceva vreme. Cel mai probabil, datorita faptului ca primarul face parte din PNL si la Pascani conducerea Primariei este de la PSD, cele doua partide fiind in alianta, cu greu se pot lua masuri. Autobuzele edilului sef din Siretel trec fara probleme pe strada, iar casele din apropiere se zguduie sub tonajul cu mult peste limita admisa.
Nemultumirea oamenilor devine tot mai mare, mai ales cand au auzit de masurile pe care patronul autogarii doreste sa le ia in zona. Primarul din Siretel a spus ca are de gand sa puna cateva bascule de pietris pe strada, de parca ar fi vorba despre o strada comunala, dar chiar si asa, acest aspect nu rezolva cu nimic problema.

Din spusele celor de la conducerea Primariei Pascani, imediat dupa ce problema a aparut in presa, au purtat o serie de discutii cu afaceristul din Siretel. „Am discutat cu domnul primar Gheorghe Ancuta despre plangerile cetatenilor din zona. Dar dumnealui ne-a asigurat ca autobuzele sale nu trec pe acea strada. Am luat de buna credinta ce a zis si l-am crezut”, a declarat viceprimarul municipiului Pascani, Vasile Axinte.

  

Cetatenii l-au prins cu minciuna

Satui de faptul ca iar trebuie sa indure praful, zgomotele si trepidatiile produse de autobuze, cetatenii au facut poze si le-au trimis la redactie. Pus in fata cu dovezile, viceprimarul Vasile Axinte a intors-o. „Intr-adevar, se observa destul de clar cum autobuzele de cateva tone trec pe acea strada, desi exista semn de restrictie a tonajului. Nu am crezut ca primarul comunei Siretel m-ar minti. Este josnic daca asa stie dumnealui sa conduca o afacere. O sa discut cu cei de la Serviciul de Gospodarie Comunala sa amplaseze in aceste zile o bariera pentru ca autovehiculele de mare tonaj sa nu treaca. Un om care minte in acest hal nu poate fi considerat primar”, a conchis viceprimarul Vasile Axinte.

Cei de la Politia Locala ar fi trebuit in mod normal sa ia masuri de sanctionare a celor care incalca aceste semne de circulatie in municipiu, dar par a fi ocupati mai mult cu sanctionarea celor care parcheaza masinile neregulamentar, ori cu sanctionarea tinerilor care consuma alcool prin parcuri. Intrebat de acest aspect, Vasile Avasiloaiei, seful Politiei Locale, a precizat faptul ca lui nu i-a spus nimeni de aceasta problema. Mai halucinant este faptul ca se ridica alte probleme in zona: daca indicatorul rutier este bine pus si respecta conditiile legale. „Nu mi s-a spus nimic de aceasta problema. O sa discut cu cei de la Primarie, de la Politia Natioala si vom vedea ce masuri vom lua. O problema este si cea a semnelor rutiere din Pascani. Sunt unele indicatoare care sunt amplasate prost in anumite zone”, a declarat seful Politiei Locale, Vasile Avasiloaiei. „De aceste probleme trebuie sa se ocupe cei de la Politia Locala mai mult. Agentii nostri de Politie Rutiera actioneaza mai mult pe arterele judetene sau cele nationale, din apropiere. Dar o sa discut si cu domnul Avasiloaiei si cu cei de la Rutiera”, a declarat comisar Tiberiu Dogaru, sef adjunct al Politiei Municipiului Pascani.

Haos pe stradutele din zona

De cativa ani, de cand s-a desfiintat vechea autogara Codreanu, primarul comunei Siretel a deschis in zona Vale un fel de autogara pentru a-si imbarca calatorii si pentru a stationa autobuzele si microbuzele pe care le detine. Partea proasta este ca circulatia se face pe niste stradute mici, de latime cat o banda de circulatie pe un singur sens.

cititi pe www.bzi.ro articolul complet

Citește și: {loadposition articlescategoryload}

 

Related posts

Liderul PSD Paşcani ţine cu dinţii de funcţie. “Comisia de Etică din partid trebuie să se autosesizeze”, spune Mihai Chirica

Marius Parteni

Prefectul județului spune că hotărârea de schimbare din funcție a viceprimarului din Stolniceni Prăjescu, nu este corectă

Marius Parteni

Primarul Pantazi anunță extinderea rețelelor de gaz metan. Marius Pintilie acuză implementarea greoaie a acestor proiecte!

Răzvan Grecu
Încarcă...