NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Administrație

Campanie pentru colectarea deşeurilor electrice din judeţ

O amplă campanie de colectare a deşeurilor electrice din judeţ se va desfăşura luna viitoare în judeţ. Agenţia pentru Protecţia Mediului (APM) şi Asociaţia Română pentru Reciclare (RoRec) au anunţat ieri că 37 de primării au confirmat deja oferirea de sprijin pentru acest demers.

Organizatorii promit şi premii pentru comunele unde se vor colecta deşeurile, fiind vorba de cafetiere, maşini de găurit, polizoare, cuptoare cu microunde, maşini de tuns iarba, imprimante, sisteme audio, precum şi combine frigorifice. „RoRec va susţine integral costurile acţiunilor de colectare. Premiile sunt garantate pentru toate primăriile care vor colecta peste un kilogram de deşeuri pe cap de locuitor. Unul din beneficiile proiectului constă în informarea şi conştientizarea publicului asupra efectelor nocive ale deşeurilor de echipamente electrice, electronice şi electrocasnice, a bateriilor, acumulatorilor şi becurile uzate”, a declarat ieri Simona Ghiga, din cadrul RoRec, cu ocazia unei întâlniri cu primarii din judeţ organizată la Prefectură. Colectarea deşeurilor se face direct de la gospodării sau de la sediile operatorilor economici. Anterior, RoRec va desfăşura campanii de informare în comunele participante. Întreaga cantitate de deşeuri colectată va fi reciclată. Campania se află la a III-a ediţie în judeţul Iaşi, dar este pentru prima dată când se face în parteneriat cu APM.

sursa evenimentul de iasi

Citește și: {loadposition articlescategoryload}

 

 

Advertisements

Related posts

Noi modificări. Pășcănenii, beneficiari de ajutor social, chemați la Primărie pentru reînnoirea declarațiilor

Ema Roman

Încă o noapte fără căldură la Pașcani. Noul furnizor de gaz ar fi renunțat la plata în avans, din cauza suspinciunilor șefilor Primăriei

Marius Parteni

Comunicatorul ApaVital susține că la Iași, Târgu Frumos și Hârlău oamenii nu-și doresc facturi individuale

Răzvan Grecu

Lasă un comentariu

* Comentând aici sunteți de acord cu stocare datelor dumneavoastră pe acest site