NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Național

Masinile inmatriculate in Bulgaria, adevarate bombe pe roti. Autoritatile vor sa schimbe legislatia

Peste o jumatate de milion de masini din Romania circula fara asigurare pe sosele. Iar printre acestea, se numara si automobilele inmatriculate in Bulgaria, care, desi au polita, sunt adevarate bombe pe roti.

 

Soferii romani loviti de aceste masini,se plang ca nici un service nu accepta reparatia pe asigurarea civila obligatorie.

  

Soferii care au avut ghinionul sa fie loviti de o masina inmatriculata in Bulgaria spun ca atelierele auto din Romania s-au saturat sa astepte plata de la asiguratorii din Bulgaria.

Astfel, service-urile auto din Romania nu mai accepta sa faca reparatii in baza politelor de asigurare emise de catre societatile bulgaresti de peste 8 luni.

Anul trecut, in Romania masinile inmatriculate in strainatate au provocat peste 9.800 de accidente.

Aproape o treime dintre ele au fost provocate de masini inmatriculate in Bulgaria. Practic, sunt aproape tot atatea accidente cate au produs masinile inmatriculate in Italia, Germania si Spania, tarile in care lucreaza aproape 2 milioane de romani care vin acasa cu masina in fiecare an.

Pentru a corecta aceasta situatie, Ministerul de Interne vrea sa limiteze dreptul romanilor de a conduce masini inmatriculate in strainatate la 30 de zile.

De asemenea, soferii care nu-si achita amenzile de circulatie in trei luni, chiar daca au contestat sanctiunea in instanta, isi vor pierde carnetul. Proiectul Ministerului de Interne va ajunge luna viitoare pe masa Guvernului.

Sursa: Pro TV

Citește și: {loadposition articlescategoryload}

Advertisements

Related posts

Gică Popescu, după eliminările din Conference League: „Am simţit ruşine. Era accident dacă se întâmpla cu una, dar toate trei?”

Redacția

Un bărbat din Vaslui s-a sinucis asezându-se în fața trenului care venea spre el

Redacția

Cel care isi toarna vecinul la Fisc ar putea fi platit de stat

Redacția

Lasă un comentariu

* Comentând aici sunteți de acord cu stocare datelor dumneavoastră pe acest site