NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Administrație

Adio bani pentru drumuri comunale

Primariile din judet nu vor vedea niciun leu pentru refacerea drumurilor comunale din acest an. Banii alocati prin legea bugetului de stat din acest an drept cote defalcate din TVA pentru finantarea cheltuielilor privind drumurile judetene si comunale vor fi utilizati exclusiv pentru plata lucrarilor de deszapezire si pentru efectuarea de plombari pe drumurile judetene asfaltate.

CJ dispune in total de 11,1 milioane lei pe aceste destinatii. „Pe iarna trecuta vor merge probabil vreo 5 milioane lei. Pentru iarna viitoare, respectiv noiembrie si decembrie, vor merge inca doua milioane. Ne mai raman vreo 4 milioane lei din care vom efectua plombari pe drumurile cele mai distruse, ca sa le punem cat de cat in circulatie”, a explicat seful Directiei Judetene de Administrare a Drumurilor si Podurilor (DJADP), Daniel Minciuna.

Lista de prioritati a DJADP depaseste ca necesar suma de 20 milioane lei. Printre lucrarile considerate urgente se numara pietruirea drumurilor Podu Iloaiei – Romanesti, Plugari – Borosoaia, Cioca Boca – Mironeasa, asfaltarea drumului Belcesti – Hodora – Ceplenita, inchiderea santierului din zona Dobrovat, legarea DJ 208 de DN 2 in zona Mircesti sau terminarea lucrarilor pe traseul Paun – Tomesti. „Practic, vorbim in majoritate de lucrari in continuare. In 2012 au mai venit vreo 6 milioane lei de la CJ, pe parcursul anului, dar anul asta nu prea avem sperante. Vom vedea ce mai vine pe HG 577, adica pe lucrari de pietruire”, a incheiat Minciuna.

  

sursa ziarul de iasi

Citește și: {loadposition articlescategoryload}

 

 

Advertisements

Related posts

Mai multe drumuri din judetul Iasi raman in continuare inchise. Iata lista acestora

Redacția

Țeavă distrusă în căminul de branșament al blocului U3. Locatarii au chemat Poliția să facă anchetă

Marius Parteni

Pantazi&Co gândesc reorganizarea serviciilor din 2013. Se anunță angajări pe serviciile cu personal redus

Marius Parteni

Lasă un comentariu

* Comentând aici sunteți de acord cu stocare datelor dumneavoastră pe acest site