NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Educație

Manuale gratuite pentru clasele a XI-a şi a XII-a

Potrivit Ministerul Educaţiei Naţionale şi Cercetării Ştiinţifice (MENCS), din anul şcolar 2016 – 2017, toţi elevii claselor a XI-a şi a XII-a vor beneficia de manuale şcolare gratuite. 

 

MENCS a declanşat deja procesul de asigurare a manualelor şcolare pentru clasa a XI-a şi a XII-a pentru anul şcolar următor. Astfel, demersurile pentru asigurarea manualelor şcolare pentru ciclul superior al liceului vor fi întreprinse de fiecare Inspectorat Şcolar Judeţean (ISJ) şi de unităţile de învăţământ, în urma unei selecţii realizate de cadrele didactice. În perioada imediat următoare, mai exact până pe 20 mai, editurile trebuie să transmită Centrului Naţional de Evaluare şi Examinare un document scris, prin care să-ţi exprime interesul privind ofertarea de manuale şcolare, dar şi lista cu manualele pe care le pot oferta claselor a XI-a şi a XII-a. Ulterior, până la data de 31 mai, editurile interesate vor transmite tuturor unităţilor de învăţământ care şcolarizează ciclul superior al liceului câte un exemplar din manualele şcolare pe care le pot oferta şi care sunt cuprinse în catalogul manualelor şcolare din învăţământul preuniversitar. În perioada 16 mai – 10 iunie, profesorii din unităţile de învăţământ vor selecta manualele şcolare pe care le vor utiliza în anul şcolar 2016 – 2017. Pe baza necesarului rezultat în urma selecţiei operate de cardele didactice, Ministerul Educaţiei va încheia contracte de achiziţie şi difuzare cu fiecare editură în parte.

Chiar dacă Legea Educaţiei garantează manuale gratuite pentru elevii din învăţământul de stat, până în acest moment, elevii din clasele a XI-a şi a XII-a nu au beneficiat de acest drept. Pentru anul şcolar în curs, elevii au putut deconta manualele, însă decontul nu a putut depăşi suma maximă de 55 de lei.

Reamintim că manualele pentru elevii de clasa a III-a şi a IV-a sunt în proces de tipărire şi schimbare, după ce, în luna ianuarie a anului în curs, au fost semnalate nereguli comise în licitaţia pentru manualele de clasa a IV-a. 

 

Sursa: ziarulevenimentul.ro

Citește și: {loadposition articlescategoryload}

loading...
Advertisements

Related posts

Specialii de Paşcani participă la „Ziua Ștafetei. Acum decid eu”

Redacția

Raportul privind activitatea școlilor din Pașcani în 2012-2013 și cerințele pentru noul an școlar

Răzvan Grecu

Elevii claselor a VIII-a sustin prima proba a simularii Evaluarii Nationale

Redacția

Lasă un comentariu

* Comentând aici sunteți de acord cu stocare datelor dumneavoastră pe acest site