NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Cultură

Mănăstiri din România. Cele mai frumoase mănăstiri din țara noastră

Mănăstirile din țara noastră încă păstrează dovezile spiritualității românești, dar și istoria din cele mai vechi timpuri până în prezent.

Lăcașurile de cult din România sunt considerate adevărate nestemate ale neamului și obiective turistice importante deoarece atrag anual milioane de vizitatori. Mai jos ți-am făcut topul celor mai frumoase mănăstiri din România! 

  

Fiecare mănăstire din România poartă specificul zonei din care provine. Bisericile sunt recunoscute în toată lumea și sunt încărcate de istorie care datează de mii de ani. Printre cele mai vizitate obiective turistice, bisericile din lemn, fortificate sau cele pictate manual sunt înscrise în patrimoniul mondial UNESCO, de la monumente ale arhitecturii gotice până la monumente ale stilului bizantin ori brâncovenesc. Fiecare lăcaș de cult are propria poveste, așa că mai jos ți-am descris 20 dintre cele mai frumoase mănăstiri din România! Descoperă povestea celor mai spectaculoase mănăstiri și află ce legende ascund!

Mănăstirea Prislop – unul dintre cele mai importante așezăminte religioase din Transilvania Mănăstirea Prislop este vizitată anual de sute de mii de turiști datorită pelerinajului intens de la mormântul părintelui Arsenie Boca. Părintele a fost înmormântat în cimitirul Mănăstirii Prislop, iar acum locul a devenit loc de rugăciune și pelerinaj pentru mii de credincioși. Lăcașul de cult este situat în apropierea satului Silvașu de Sus din județul Hunedoara, datează din secolul al XVI-lea și este declarat monument istoric. Mănăstirea Prislop este așezată într-o poiană, la 640 m altitudine și este înconjurată de un peisaj aparte, cu dealuri ce coboară în pante până aproape de monument. Cazare Mănăstirea Prislop În ceea ce privește cazarea pe în apropierea Mănăstirii Prislop, folosește harta interactivă de mai jos pentru a găsi cele mai bune oferte în localitatea Silvașu de Jos (program de afiliere). Preturile incep de la 100 lei pentru 1 noapte de cazare în luna August. 

Mănăstirea Putna – mănăstirea supranumită și “Ierusalimul Neamului Românesc” Mănăstirea Putna a fost un important centru cultural, deoarece aici s-au copiat manuscrise și au fost realizate miniaturi prețioase. Se află la aproximativ 33 de km de orașul Rădăuți, județul Suceava și deține un bogat muzeu mănăstiresc cu broderii, manuscrise, icoane, obiecte de cult, etc.

Articol integral pe www.libertatea.ro

Advertisements

Related posts

157 ani de la Unirea Principatelor Române. De ce a cedat Iaşul statutul de capitală

Redacția

Târg de mărțișoare la Casa de Cultură

Răzvan Grecu

Oameni ai locului (13 August 2015): ÎNCOTRO NE ÎNDREPTĂM? MENTALITATEA TINERILOR

Redacția

Lasă un comentariu

* Comentând aici sunteți de acord cu stocare datelor dumneavoastră pe acest site