RCAST.NET
NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Național

Lovitură de stat în Sudan. Președintele american face apel la junta sudaneză să restabilească guvernul civil

Preşedintele SUA Joe Biden a făcut apel joi la junta din Sudan să restabilească guvernul civil, promiţând că ţara sa va continua să fie „alături de poporul sudanez şi de lupta sa nonviolentă”, relatează AFP.

„Lideri şi organizaţii din întreaga lume (…) s-au unit pentru a condamna preluarea puterii de către militari în Sudan şi violenţa împotriva manifestanţilor paşnici. Astăzi, Consiliul de Securitate al ONU şi-a adăugat vocea acestui cor internaţional”, a precizat într-un comunicat liderul de la Casa Albă.

„Împreună, mesajul nostru către autorităţile militare din Sudan este clar: poporul sudanez trebuie să fie autorizat să demonstreze paşnic şi guvernul de tranziţie condus de civili trebuie să fie restabilit”, a adăugat el.

Preşedintele SUA a făcut apel de asemenea la militari „să elibereze imediat toate persoanele deţinute şi să restabilească instituţiile asociate guvernului de tranziţie”.

  

„Evenimentele din aceste ultime zile sunt un mare regres, dar SUA vor continua să rămână alături de poporul sudanez şi de lupta sa nonviolentă pentru a face să avanseze obiectivele revoluţiei”, a mai menţionat Biden.

Luni, generalul sudanez Abdel Fattah al-Burhan a dizolvat guvernul care asigura tranziţia spre democraţie şi a arestat miniştri şi înalţi responsabili civili.

 » Citește continuarea pe pagina autorului

Related posts

VIDEO SuperLiga: Oțelul a suferit a doua înfrângere – Campioana urcă pe loc de play-off

Redacția

​Congresul SUA refuză adoptarea unui pachet financiar masiv pentru Ucraina şi Israel

Redacția

Lukașenko: Confruntarea ideologică dintre Est și Vest nu va slăbi după ce „armele vor tăcea” în Ucraina

Redacția
Încarcă...