NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Administrație

Liderii PNL din județele Moldovei vor ca punctul de plecare al autostrăzii spre Ardeal să fie localitatea Moțca

Liderii organizaţiilor PNL din judeţele Moldovei au stabilit trei direcţii în care le cer guvernanţilor să acţioneze – autostrada spre Ardeal, subvenţii pentru cursele aeriene şi fonduri UE pentru infrastructura parcurilor industriale, a declarat, joi, preşedintele PNL Suceava, Alexandru Băişanu.

 

Băişanu a spus, joi, într-o conferinţă de presă, că liderii PNL din judeţele Moldovei s-au întâlnit la Iaşi, unde au stabilit solicitările principale pe care le vor adresa Guvernului.

  

El a arătat că una dintre solicitări este autostrada care să facă legătura între Moldova şi Transilvania, iar punctul de plecare al acestei autostrăzi să fie localitatea Moţca din judeţul Iaşi, care se află la distanţe aproximativ egale de municipiile reşedinţă de judeţ.

Băişanu a spus că cei din sud fac demersuri pentru Autostrada Sudului şi că trebuie găsite soluţii pentru a fi rezolvată şi problema legăturii Moldovei cu reţeaua europeană de autostrăzi, subliniind că zona are legături importante cu Republica Moldova, la Albiţa şi cu Ucraina, la Siret.

Totodată, el a arătat că un alt punct susţinut de organizaţiile PNL din judeţele Moldovei este finanţarea prin proiecte cu finanţare europeană a infrastructurii parcurilor industriale.

El a spus că s-a mai stabilit ca liberalii să facă demersuri către ministrul Fondurilor Europene, Eugen Teodorovici, astfel încât finanţarea pentru infrastructura de parcuri industriale să fie introdusă în planul de negocieri cu UE.

„Primăriile nu pot singure să susţină construirea infrastructurii parcurilor industriale şi vrem să o facem cu bani europeni”, a spus Băişanu.

Liderul PNL Suceava a mai declarat că un alt obiectiv al liberalilor este subvenţionarea companiilor aeriane care operează în ţară.

„Aşa cum transportul pe calea ferată este subvenţionat, ar trebui să fie subvenţionat şi transportul aerian”, a spus Băişanu, susţinând că există posibilitatea ca statul român să subvenţioneze zborurile.

 sursa Mediafax.ro

Citește și: {loadposition articlescategoryload}

 

Advertisements

Related posts

ApaVital somează chiriaşii ANL să încheie contracte în 5 zile, altfel vor rămâne fără apă

Răzvan Grecu

Primăria dezinteresată să afle dacă mai este în contract cu ApaVital. Viceprimarul a lipsit la termenul de astăzi, iar judecătorul a amânat cauza!

Răzvan Grecu

Factură enormă pentru apa pluvială: ApaVital a facturat dublu față de cât a plouat în Pașcani!

Răzvan Grecu

Lasă un comentariu

* Comentând aici sunteți de acord cu stocare datelor dumneavoastră pe acest site