RCAST.NET
NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Administrație

Reabilitarea drumului Târgu Frumos – Botoșani, amânată. CNAIR a anulat licitația

Compania Naţională de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR) a anunţat aseară că anulează procedura de achiziţie publică pentru modernizarea DN 28B, Târgu Frumos – Botoşani (km 0+000 – km 76+758), din cauza lacunelor din documentele prezentate de ofertanţi, toate ofertele fiind declarate neconforme. CNAIR a anunţat că are asigurată din bugetul de stat suma necesară derulării acestui proiect şi va relua licitaţia în data de 4 februarie. Anunţul vine după ce CNAIR anunţase că prelungise cu încă 30 de zile termenul de evaluare al ofertelor, până 15 februarie.

 

  

„CNAIR a înţeles importanţa acestui proiect pentru zona Moldovei şi a urgentat procedurile interne pentru reluarea licitaţiei. Compania se va organiza astfel încât după depunerea ofertelor, evaluarea acestora să fie realizată în cel mai scurt timp posibil, pentru ca lucrările să înceapă cât mai repede. Guvernul României a asigurat finanţarea proiectului prin alocarea fondurilor necesare care urmează să fie prevăzute în bugetul Companiei”, a precizat Narcis Neaga, directorul general al CNAIR.

Prima licitaţie a fost lansată în luna maianul trecut. Reluarea ei înseamnă amânarea cu cel puţin un an a lucrărilor modernizare. În aceste condiţii, este puţin probabil, ca lucrările să înceapă în cursul acestui an. Potrivit caietului de sarcini lucrările durează minim 24 de luni. De aceea este foarte probabil ca pe drumul Botoşani – Târgu Frumos reabilitat să se poată circula cel mai devreme începând cu 2022.

În același timp, drumul Târgu Frumos Botoșani nu figurează în planurile făcute publice de CNAIR la începutul anului privind drumurile expres şi autostrăzi. De altfel, caracteristicilor cerute în caietul de sarcini al primei licitaţii, respectiv o lăţime de nouă metri, dintre care şapte metri vor fi partea carosabilă şi câte un metru de acostament pe sens, arată că Târgu Frumos-Botoșani va fi un drum național.

Amintim că, în decembrie 2017, Guvernul României a aprobat modernizarea drumului Botoşani-Târgu Frumos.

Valoarea investiţiei se ridică la aproximativ 80 de milioane de euro iar în total ar urma să fie reabilitaţi 71 de kilometri de drum naţional, dintre care 32 de kilometri pe teritoriul județului Iași și 39 de kilometri pe teritoriul judeţului Botoşani .

 

sursa www.reporteris.ro

Related posts

Doi președinți de asociație din Pașcani au depus la Primărie o solicitare prin care cer întâlnire publică pentru dezbaterea proiectelor inițiate de societatea civilă împotriva ApaVital!

Teona Gherasim

Dedeman a notificat Primăria Municipiului Pașcani că de mâine încep lucrările de construire a magazinului său și de amenajare a sensului giratoriu

Răzvan Grecu

Toate mașinile vor trebui să fie echipate cu anumite tehnologii de salvare a vieţii

Redacția
Încarcă...