RCAST.NET
NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Educație

Liceenii din judet sunt in topul corigentilor din tara

Dupa sesiunea de vara a Bacalaureatului, judetul Iasi s-a plasat pe locul al III-lea in topul promovabilitatii, dar, din pacate, pe aceeasi pozitie, se claseaza si intr-un clasament al corigentilor de clasa a XII-a. Peste 500 de liceeni sustin, in aceasta saptamana, testari la diverse materii care sa le permita inscrierea, pe 9 august, la sesiunea de toamna a examenului de bacalaureat.

 

Surse din invatamant sustin ca intr-o serie de scoli din judet, unii elevi au fost lasati corigenti intentionat pentru a nu strica procentul de promovabilitate la bac.

  

“Candidati inscrisi la aceasta sesiune a examenului, sesiunea august – septembrie 2013, este de 1.867. Numarul va creste dupa 9 august, cand se pot inscrie si candidatii care vor fi sustinut si promovat examenele de corigenta”, au precizat reprezentantii Inspectoratului Scolar Judetean (ISJ). Reamintim ca liceenii care sustin o proba a concursului pentru a III-a oara sunt nevoiti sa achite 38.5 lei pentru fiecare testare.

Intre 19 si 20 august va avea loc evaluarea competentelor lingvistice de comunicare orala în limba româna, între 19 – 21 august – evaluarea competentelor lingvistice de comunicare orala în limba materna, 20 – 21 august – evaluarea competentelor lingvistice într-o limba de circulatie internationala si între 22 – 23 august – evaluarea competentelor digitale. Din 26 august vor începe probele scrise, prima testare fiind la limba si literatura româna, urmata în 27 august de cea pentru limba si literatura materna, 28 august – proba obligatorie a profilului si 30 august – proba la alegere a profilului si specializarii.

sursa www.bzi.ro

Citește și: {loadposition articlescategoryload}

 

 

Related posts

MEC trimite o notă cu măsuri obligatorii inspectoratelor şcolare, în contextul epidemiei de gripă

Redacția

Concurs interjudețean „Sfântul Nicolae prin ochi de copil”, la Liceul Nicolae Iorga

Oana Cordoneanu

Zeciștii de la BAC și Evaluarea Națională vor lua premiu de la Guvern. Printre ei se numără Traian Chiuariu, și Miriam Hobincă, din Pașcani

Oana Cordoneanu
Încarcă...