RCAST.NET
NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Educație

Membrii comisiei de învățământ au votat astăzi structura rețelei școlare de pe raza municipiului Pașcani

Comisia de învățământ a fost convocată astăzi, la Primăria Pașcani, de către Gabriela Nedelcu, președinta comisiei. Pe ordinea de zi a fost dezbaterea și aprobarea rețelei școlare de pe raza municipiului Pașcani.Proiectul vizează școlile care se confruntă cu scăderea numărului de elevi, și pe care Consiliul Local le poate ajuta, menținându-le personalitatea juridică. De exemplu, există sub efectiv la Școlile Gâștești și Sodomeni.

 

“Astăzi a avut loc ședința comisiei de învățământ, în cadrul Consiliului Local, având ca ordine de zi discutarea și aprobarea rețelei școlare, a unităților de pe raza municipiului Pașcani, atât școlile de stat, cât și cele particulare. Conform noilor reglementări legale, întâi se discută această structură a rețelei școlare, apoi se trimite procesul verbal la ISJ, pentru avizare și ulterior va intra pe masa consilierilor ca să devină hotărâre a Consiliului Local. Nu există nicio schimbare la nivelul unitãților de învățământ, toate școlile își mențin ca și anul trecut personalitatea juridicã”, ne-a declarat Gabriela Nedelcu.

  

Așadar, proiectul de hotărâre a fost avizat favorabil, astãzi, în comisie. După ce va fi analizat și avizat și de cãtre Inspectoratul Școlar Județean, el va intra în plen, devenind hotãrâre a Consiliului Local.

 Citește și: {loadposition articlescategoryload}

Related posts

Lansare de carte cu momente multiculturale la Clubul Copiilor

Răzvan Grecu

Doar jumătate din proiectele pentru prevenirea violenţei în şcoli, finanţate de minister au primit bani  în judetul Iași. Pe zona Pascani, un singur proiect finanțat

Redacția

Regulile organizării claselor. Fiecare școală va avea un responsabil pentru problema SARS-CoV-2

Redacția
Încarcă...