RCAST.NET
NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Național

Lavrov, în turneu până vineri în Brazilia, Venezuela, Nicaragua şi Cuba / ”America Latină este o regiune prietenă, unul dintre centrele formării unei lumi multipolare”

Ministrul rus de Externe, Serghei Lavrov, efectuează începând un turneu în America Latină, începând de luni şi până vineri, anunţă Ministerul rus de Externe, relatează News.ro, care citează Tass.

”Începând din 17 aprilie şi până la 21 aprilie, ministrul rus de Externe Serghei Lavrov va vizita mai multe ţări latino-americane, inclusiv Brazilia, Venezuela, Nicaragua şi Cuba. Ministrul rus de Externe va avea un program bogat, care va include întâlniri cu liderii acestor ţări şi cu miniştrii de externe”, a anunţat duminică Moscova.

Potrivit ministerul rus, obiectivul turneului lui Lavrov este consolidarea cooperării ”reciproc avantajoase” în ”sferele politică, comercial-economică, educaţiei, umanitare, culturale şi altele”.

”Reuniunile urmează  să se concentreze asupra problemelor consolidării cadrului legal al lumii actuale, care este bazat pe Charta ONU”, potrivit Moscovei.

  

”America Latină este o regiune prietenă, unul dintre centrele formării unei lumi multipolare, iar Rusia intenţionează să menţină un dialog dinamic cu ea să dezvolte o cooperare constructivă, liberă de orice dictat din afară”, subliniază ministerul rus.

Și preşedintele Klaus Iohannis efectuează, în perioada 18-26 aprilie, vizite oficiale în mai multe state din America de

 » Citește continuarea pe pagina autorului

Related posts

George Simion susţine că Rareş Bogdan l-a sunat pentru a retrage moţiunea de cenzură. „Hai că o rezolvăm”

Redacția

Aproximatv 8000 de protestatari au ieșit în stradă la Bruxelles pentru a-și manifesta nemulțumirea legat de modul în care este gestionarea criza sanitară în Belgia

Redacția

​Șeful diplomației SUA efectuează un turneu în Africa pentru a contracara influenţa rusă

Redacția
Încarcă...