RCAST.NET
NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Național

Klaus Iohannis: Reiterez sprijinul deplin al României pentru Republica Moldova

Klaus Iohannis: Reiterez sprijinul deplin al României pentru Republica Moldova

Şeful statului a primit vizita preşedintelui Republicii Moldova la Cotroceni. Klaus Iohannis a asigurat-o pe Maia Sandu de tot sprijinul României în demersul Republicii Moldova spre aderarea la Uniunea Europeană. 

„Am avut discuţii foarte consistente, aplicate, cu accent pe multe teme de interes bilateral. Cum este şi firesc ţinând cont de legăturile profunde, trainice şi sincere existente între România şi Republica Moldova, ne coordonăm îndeaproape şi identificăm împreună cele mai bune soluţii şi căi de urmat. Relaţia noastră apropiată este cu atât mai importantă în contextul regional deosebit de dificil, context generat de războiul de agresiune purtat de Rusia împotriva Ucrainei. Aşadar, în discuţiile de astăzi, am abordat modalităţile în care efectele acestui război pot fi resimţite cât mai puţin de către cetăţenii Republicii Moldova” , a precizat preşedintele României. 

Şeful statului a felicit-o pe Maia Sandu pentru obţinerea titlului de candidat pentru aderarea la UE, precizând faptul că reprezintă şi o reuşită a politicii externe a României. 

  

„Am felicitat-o pe doamna Preşedinte pentru obţinerea de către Republica Moldova, cu prilejul Consiliului European din iunie, a statutului de candidat pentru aderarea la Uniunea Europeană.

 » Citește continuarea pe pagina autorului

Related posts

Ministrul Drulă anunță că a fost emis ordinul de începere a lucrărilor pe lotul 5 al A1, Piteşti – Curtea de Argeș

Redacția

SUA: Elemente fixate prost, descoperite la avioane Boeing 737 MAX 9

Redacția

Huawei creează fabrici secrete pentru a construi microcipuri, evitând sancțiunile SUA (La Stampa)

Redacția
Încarcă...