RCAST.NET
NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Internațional

Kim Jong Un spune că obiectivul final al Coreei de Nord este de a avea cea mai puternică forță nucleară din lume

Liderul Kim Jong Un afirmă că obiectivul final al ţării sale este de a avea cea mai puternică forţă nucleară din lume. El a promovat zeci de ofiţeri militari implicaţi în recenta lansare a celei mai importante rachete balistice din Coreea de Nord, a informat duminică presa de stat nord-coreeană.

Anunţul vine în contextul în care liderul de la Phenian a inspectat lansarea noii rachete balistice intercontinentale Hwasong-17 (ICBM) şi s-a angajat, pe 18 noiembrie, să contracareze ameninţările nucleare ale SUA cu ajutorul armelor nucleare.

Construirea forţei nucleare este menită să protejeze în mod eficient demnitatea şi suveranitatea statului şi poporului, iar „scopul său final este de deţinerea celei mai puternice forţe strategice la nivel mondial, forţă absolută fără precedent în acest secol”, a afirmat Kim Jong Un în ordinul de promovare a ofiţerilor, transmite Reuters.

„Cea mai puternică armă strategică din lume”

  

El a numit Hwasong-17 „cea mai puternică armă strategică din lume” şi a spus că aceasta demonstrează hotărârea şi capacitatea Coreei de Nord de a construi în cele din urmă cea mai puternică armată din lume.

Oamenii de ştiinţă nord-coreeni au făcut un „salt minunat înainte în dezvoltarea tehnologiei de montare a focoaselor nucleare pe rachete balistice”,

 » Citește continuarea pe pagina autorului

Related posts

Sam Altman, demis din funcţia de director general al OpenAI

Redacția

Șeful OMS, optimist că vom scăpa de pandemie în 2022. Există, însă, o condiție

Redacția

Ce s-a întâmplat cu jurnalista din Rusia care a afișat o pancartă la TV cu mesajul „NO WAR”

Redacția
Încarcă...