RCAST.NET
NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Internațional

Dezastru în Nepal. Inundațiile și alunecările de teren au dus la moartea a peste 77 de oameni

Peste 77 de persoane au murit din cauza ploilor abundente care au afectat în ultimele zile statul Nepal. Miercuri, salvatorii au recuperat 34 de cadavre.

Autoritățile au anunțat că 24 de decese au fost raportate în districtul Panchthar din estul Nepalului, la graniţa cu India, 13 în districtul vecin Ilam şi 12 în Doti, în vest ţării. De asemenea, alți patru oameni au murit în alte regiuni din vestul Nepalului, scrie Reuters.

Ministerul de Interne a precizat că 22 de persoane au fost rănite, iar alte 26 sunt date dispărute.

Parchetul European a determinat primele arestări: Membri ai mafiei ‘Ndrangheta implicați într-o schemă carusel cu autoturisme scumpe, cu prejudiciu de 13 milioane de euro Aleksei Navalnîi a primit Premiul Saharov, acordat de Parlamentul European: ”A luptat neîncetat împotriva corupţiei regimului Vladimir Putin”

  

20 Oct, 17:47 | Știri externe

Ursula von der Leyen: Gazprom nu a reușit să răspundă adecvat cererii în creștere de gaze naturale din partea UE

20 Oct, 16:38 | Știri externe

Guvernul va acorda un sprijin de 1.700 de dolari americani familiilor fiecărei persoane decedate şi tratament gratuit pentru persoanele rănite.

Din cauza inundațiilor, 60 de persoane dintr-un sat din vestul Nepalului au rămas izolate.

„Salvatorii nu au putut ajunge ieri în sat din cauza intemperiilor şi a ploilor care au căzut neîncetat. Eforturile de salvare continuă astăzi”, a declarat purtătorul de cuvânt al poliţiei, Basanta Kunwar, pentru Reuters.

Viiturile şi alunecările de teren sunt frecvente în Nepal în timpul sezonului musonic,

 » Citește continuarea pe pagina autorului

Related posts

Marea Britanie și Irlanda, lovite de furtuna Eunice. A fost emisă alertă Cod roșu

Redacția

ALERTĂ în Japonia, după ce vulcanul Suwanose a erupt. Roci mari ar putea fi aruncate în aer, pe o rază de aproximativ 2 kilometri în jurul craterului

Redacția

FOTO | Cadavrele a peste 20 de civili, întinse pe o stradă principală din Mariupol. Premierul Ucrainei: Mariupol este „cea mai mare catastrofă umanitară” a secolului

Redacția
Încarcă...