RCAST.NET
NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Național

Israelul anunţă vizita ministrului său al apărării la Washington săptămâna viitoare

Ministrul apărării Yoav Gallant se va deplasa în cursul săptămânii viitoare la Washington, a anunţat miercuri guvernul israelian, în timp ce presiunea creşte pentru evitarea unei operaţiuni militare de amploare la Rafah, în sudul Fâşiei Gaza, informează AFP, transmite Agerpres.

Biroul premierului Benjamin Netanyahu a anunţat de asemenea trimiterea unei delegaţii ‘la cererea preşedintelui american Joe Biden’ pentru a discuta despre această eventuală operaţiune la Rafah.

Pentru Yoav Gallant, aceasta va fi prima vizită oficială la Washington de la debutul războiului cu Hamas.

În capitala americană, el se va întâlni cu omologul său Lloyd Austin, potrivit unui comunicat al Ministerului Apărării, care nu precizează când va avea loc întrevederea.

  

Cei doi vor aborda, între altele, ‘evoluţia războiului împotriva organizaţiei teroriste Hamas (…) problemele umanitare şi domeniile de cooperare militară bilaterală’, precizează textul.

Netanyahu şi responsabilii militari israelieni insistă că o operaţiune la Rafah este necesară pentru a elimina Hamas din Fâşia Gaza, dar prezenţa a 1,5 milioane de civili în oraş, dintre care mulţi refugiaţi din alte zone ale enclavei, provoacă temeri privind numeroase victime civi

 » Citește continuarea pe pagina autorului

Related posts

Furie pe front și neliniște acasă pentru soldații ruși și rudele lor, în timp ce mobilizarea lui Putin se împotmolește în probleme

Redacția

Un pui de urs a fost salvat de jandarmii băcăuani după ce se urcase într-un copac de frica unor câini / A fost botezat ”Norocel”

Redacția

Ciucă și Ciolacu, întrevedere cu Juri Ratas. Ce au discutat liderii Coaliției cu șeful Parlamentului Estoniei

Redacția
Încarcă...