RCAST.NET
NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Național

BREAKING Alegerile prezidențiale pot fi organizate în luna septembrie / Curtea Constituțională a respins sesizarea USR

Alegerile prezidențiale vor putea fi organizate în luna septembrie. Curtea Constituțională a respins, miercuri, sesizarea USR la legea care a fost adoptată de Parlament în acest sens. Pentru a intra în vigoare, mai este doar un pas: promulgarea de către președintele Klaus Iohannis.

„În esență, Curtea a statuat că legea criticată realizează o redimensionare a intervalului de timp în care urmează a se fixa data alegerilor, ceea ce nu pune în discuție un element fundamental al dreptului electoral”, se arată într-un comunicat al Curții Constituționale.

Plenul Camerei Deputaților a adoptat marţi proiectul de lege iniţiat de UDMR și modificat de PSD care prevede schimbarea datei alegerilor preşedintelui României. În forma adoptată de Parlament și care va merge la promulgare, alegerile prezidențiale pot fi organizate la începutul lunii septembrie.

Premierul Marcel Ciolacu a anunțat deja că în coaliție s-a discutat ca alegerile prezidențiale să fie organizate în 15 septembrie – primul tur și 29 septembrie – al doilea tur.

  

Comunicatul integral al Curții Constituționale:

În ședința din data de 20 martie 2024, Curtea Constituțională, în cadrul controlului de constituționalitate a priori, a decis, cu unanimitate de voturi:

– A respins,

 » Citește continuarea pe pagina autorului

Related posts

Cupa României: Rapid București s-a calificat în grupe (Rezultatele zilei)

Redacția

Coaliția amână reformele importante pentru la toamnă, pe fundal de proteste

Redacția

Victorie a oligarhilor ruși în Elveția. Decizia anunțată de Guvernul de la Berna care ar putea stârni controverse

Redacția
Încarcă...