RCAST.NET
NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Poliție

IPJ:CUM PREVENIM FURTURILE DIN AUTO

Permanent, poliţiştii avertizează cu privire la minimele măsuri de precauţie pe care cetăţenii trebuie să le cunoască şi să le pună în practică pentru a-şi proteja proprietatea privată. Cetăţenii trebuie să conştientizeze faptul că ei sunt în principal responsabili pentru siguranţa personală, pentru siguranţa comunităţii.

 

  

Avândîn vedere că se apropie Sărbătorile Pascale trebuie să ţinem cont de câteva aspecte specifice acestei perioade. În principal perioada anterioară Paștelui este o perioadă a cumpărăturilor, zona complexelor de magazine şi a pieţelor fiind mult mai aglomerată. Cetăţenii vor face cumpărături pe care de multe ori le vor lăsa, pentru perioade mai mici sau mai mari în maşină. Implicit va creşte riscul ca aceste autoturisme să fie ţinta hoţilor. Pe această  cale recomandăm cetăţenilor să evite pe cât posibil astfel de situaţii şi să nu ofere pe tavă ocazia infractorilor de a acţiona.

În această perioadă multedin persoanele aflate la muncă în străinătate se întorc acasă, încărcate cu daruri multe pentru cei dragi. Aveţi grijă de bagajele şi cumpărăturile dumneavoastră, nu le lăsaţi la vedere în autoturisme şi mai ales nu le lăsaţi peste noapte în maşini.

Ar fi ideal să parcaţi autoturismele în locuri bine iluminate sau în parcări păzite.

De asemenea, pe piaţa despecialitate există numeroase sisteme de alarmare electronice sau de alta natură, trebuie doar sa acordaţi puţin interes acestui aspect.

Dacă aveţi de efectuatlungi călătorii la rude pe distanţe mai mari, nu opriţi pentru pauzele de relaxare în locuri necunoscute, alegeţi popasuri luminate şi amenajate corespunzător, pe cât posibil în apropiere de localităţi, pentru a nu cădea victima unor persoane răuvoitoare .

Related posts

10 milioane de țigarete, provenite din contrabandă, confiscate de Poliția Română și D.I.I.C.O.T (FOTO-VIDEO)

Redacția

Cum să le mai fie frică inconştienţilor de la volan? Ce fel de condamnări au dat instanţele ieşene în accidente mortale revoltătoare. Niciunul după gratii

Redacția

Femeia ucisă de soț reclamase înainte, de 17 ori, la poliție agresiunile bărbatului

Redacția
Încarcă...