RCAST.NET
NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Administrație

Investiții guvernamentale importante la Târgu Frumos, în 2015. Administrația trece în noul an cu economii de 1,6 milioane lei

Anul 2015 a fost unul cu realizări importante pentru administrația din Târgu Frumos. O analiză bazată pe sumele alocate privind lucrările de investiții din localitate, ne face să apreciem că a fost anul investițiilor guvernamentale.
Proiectul privind modernizarea unui număr de 9 străzi și cel de anvelopare a blocurilor sunt cele mai importante lucrări de modernizare realizate cu bani de la Guvernul României. Vorbim de investiții care depășesc suma de 8 milioane lei.

“Am încercat în acest an să implementăm proiecte cu finanțare guvernamentală și de la bugetul local. Anveloparea blocurilor, asfaltarea străzilor, reabilitarea unor alei pietonale, peisagistica din parc sau sistemul de irigații, sunt doar câteva dintre acestea”, a subliniat Ionel Vatamanu, edilul orașului Târgu Frumos.

  

Primăria din localitate trece în anul 2016 cu un excedent de 1,6 milioane lei, dar are asigurată și finanțarea pentru proiectele începute până acum.

“În ciuda tuturor problemelor cu care ne-am confruntat, am reușit să trecem în 2016 cu o sumă importantă rezultată din economii, pe care o vom investi. De asemenea, avem și fondurile asigurate pentru continuarea lucrărilor la investițiile deja începute. Banii pentru lucrările de infrastructură, în jur de 4,9 milioane lei, i-am primit spre finalul acestui an. Am cheltuit doar ce s-a putut. Restul lucrărilor de executat rămân pentru anul viitor”, mai spune primarul localității. 

Anul viitor vor fi continuate lucrările de aducțiune cu apă și canalizare, inclusiv de extindere a acestora.
Ionel Vatamanu se declară mulțumit de modul în care a decurs procesul de reorganizare și funcționare a spitalului orășenesc. El a susținut că au existat piedici, și i-a criticat pe cei care au dezinformat opinia publică legat de funcționarea unității medicale. 

Cele nouă străzi cuprinse în planul de reabilitare însumează 4,5 kilometri. Acestea sunt: 1 Decembrie, Cucuteni, Măicuța, Voluntari, Serelor, Livezii, Crișan, Zorilor și Nicolae Bălcescu. Blocurile cuprinse în proiectul de modernizare sunt cele de pe strada Cuza Vodă.

Citește și: {loadposition articlescategoryload}

Related posts

Sala de sport a Școlii Gimnaziale „Iordache Cantacuzino”, un pericol pentru elevi

Irina Gherasim

Dumea vrea din nou șef la Eco Salubritate. Societatea rămâne de luni fără manager, până se termină concursul

Marius Parteni

Programul Serviciului Permise Auto, Înmatriculări și Pașapoarte pentru finalul lui 2019, începutul lui 2020

Marius Parteni
Încarcă...