NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Administrație

Primele efecte ale disputelor politice: Poliția Locală împarte amenzi celor cu actele de identitate expirate

După ce Guvernul României a găsit mai bine de jumătate de milion de români cu actele de identitate expirate până la 10 iulie 2012, autoritățile locale au început să trateze mai serios această problemă. Între 16 și 19 august, agenții Poliției Locale din Pașcani au împărțit amenzi mai multor persoane ale căror acte expiraseră chiar și cu 5 ani în urmă.

Nu mai puțin de 5 persoane, cu vârste între 20 și 39 de ani, au primit amenzi pentru că nu aveau cărțile de identitate la zi. Acestora li se adaugă și doi minori care nu au depus cerere pentru eliberarea cărții de identitate deși au împlinit 14 ani. Unul dintre ei s-a ales cu amendă, iar celălalt, care întârziase doar o lună, cu avertisment. Potrivit Legii Evidenței Populației (OUG 97/2005), persoanele care au împlinit 14 ani trebuie să solicite eliberarea unei cărți de identitate în termen de 15 zile de la împlinirea vârstei, iar persoanele cărora le expiră cartea de identitate trebuie să facă cerere pentru preschimbarea acesteia cu cel puțin 15 zile înainte. Amenzile contravenționale stabilite prin lege sunt între 40 și 80 de lei și nu există posibilitatea achitării jumătate din amenda minimă în primele 48 de ore. 

Advertisements

Pe lângă aceste amenzi, polițiștii locali au mai amendat cu câte 100 de lei 12 persoane care cerșeau pe teritoriul municipiului, 4 persoane care consumau băuturi alcoolice în spațiul public și 9 conducători de atelaje lipsite de sacii colectori pentru dejecțiile animalelor.

  

Citește și: {loadposition articlescategoryload}

Advertisements
Advertisements
Advertisements

Related posts

Noi clarificări pe proiectul privind reabilitarea creșei și grădiniței din zona deal

Marius Parteni

ATENTIE! Spionii de la ANAF ies la ATAC

Redacția

Bugetul local ar putea fi pus în dezbatere publică în scurt timp

Răzvan Grecu

Lasă un comentariu

* Comentând aici sunteți de acord cu stocare datelor dumneavoastră pe acest site