NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Administrație

„Inspecţii” pe şantierele deşeurilor

Conducerea Consiliului Judeţean (CJ) Iaşi verifică, zilele acestea, stadiul lucrărilor pe şantierele din cadrul Sistemului de Management Integrat al Deşeurilor. 

Încă de la începutul acestei săptămâni, şefii judeţului a efectuat vizite la mai multe obiective, respectiv staţia de transfer Bălţaţi, staţia de transfer şi sortare Ruginoasa, staţia de tratare Ţuţora şi cele trei depozitele urbane neconforme. „Am efectuat vizite la obiectivele proiectului SMID în judeţul Iaşi pentru a verifica stadiul situaţiei lucrărilor la construcţia staţiei de transfer Bălţaţi şi a staţiei de transfer şi sortare Ruginoasa. Totodată am vizitat şi depozitele urbane neconforme din Paşcani, Hârlău şi Târgu Frumos, care au fost închise în cadrul proiectului SMID.

Am verificat stadiul lucrărilor de execuţie a staţiei de tratare mecano-biologică Ţuţora, cea mai mare instalaţie din România şi din sud-estul Europei, operaţională 365 zile/an”, a precizat vicepreşedintele CJ Iaşi, Alin Aivănoaei.

  

Cu o capacitate de procesare de aproximativ 140.000 tone/an, staţia Ţuţora tratează şi neutralizează deşeurile, astfel încât produsul rezultat este un material inert, stabilizat, care va fi folosit ca strat de acoperire pe depozitul neconform din localitate. Este aşteptat ca proiectul să se finalizeze în acest an. 

 

 Sursa: ziarulevenimentul.ro

Citește și: {loadposition articlescategoryload}

Advertisements

Related posts

Eduard Dumea este, de luni, noul director de la Eco Salubritatea SA

Răzvan Grecu

Cu speranța înainte în lupta pentru combaterea Covid – 19. Comitetul Local a discutat astăzi primele măsuri (VIDEO)

Marius Parteni

Consiliul Județean va asfalta anul viitor doar un kilometru din porțiunea Lespezi – Vânători

Răzvan Grecu

Lasă un comentariu

* Comentând aici sunteți de acord cu stocare datelor dumneavoastră pe acest site