RCAST.NET
NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Social

“Îngerii lui Dumnezeu” care au făcut posibilă operația tânărului Dumitru!

Final fericit pentru Dumitru Enachi, tânărul de 19 ani din suburbia Lunca, a cărui familie se temea că nu va putea ajunge la Spitalul Fundeni, pentru a beneficia de transplantul de măduvă. Bucuria a revenit pe chipurile tuturor, după ce în ultimele două zile toți se gândeau că nu vor putea reuși să strângă fondurile.

  

Visul de a ajunge la București a devenit posibil datorită implicării oamenilor cu suflet. Copiiilor din unitățile de învățământ, li s-a alăturat omul de afaceri Cristi Bolobiță. Și Primăria Pașcani va aloca un sprijin, însă doar după intervenția postului de televiziune Actualitatea Tv. Mama tânărului din suburbia Lunca diagnosticat în urmă cu un an cu leucemie nu are cuvinte de mulțimire.

“Suntem fericiți că s-a implicat atât de multă lume. Dumitru știe de acțiunea lor și nu știe cum să le mulțumească. S-au implicat și profesorii și le mulțumesc pe această cale. El este acasă, bănuiesc că va vedea reportajul și va vedea câți copii au fost. Pe 14 plecăm la Fundeni și pe 24 va fi operația. Noi nu plătim operația ci transportul și ceea ce îi trebuie în spital, apoi recuperarea”, a declarat Elena Enachi.

Îngerii lui Dumnezeu”, așa cum pot fi considerați tinerii care l-au susținut pe Dumitru au continuat și azi campania de colectare de fonduri. Aproximativ 60 de persoane au făcut mișcare, iar tinerii organizatori au dansat, au oferit un stand up comedy audienței. Mama tânărului își abținea cu greu lacrimile.Elevii școlilor din municicipiu s-au implicat alături de cadrele didactice, precum și Primăria Municipiului Pașcani:”Sunt de la Liceul teoretic Miron Costin, fac parte din echipa Rebrand Yourself alături de profesorul Andrei Doroftei și am auzit în oraș că astăzi se face o adunare la ora 16.00, iar noi am venit pentru a dona”, a declarat Antonela Bârgăoanu, elevă la Liceul Teoretic Miron Costin.

Toată campania a început de la un grup de adolescenți, prieteni cu Dumitru, care au organizat evenimentul pe o rețea de socializare, iar de acolo până la a se afla la nivel local cum se poate oferi o mână de ajutor a fost un drum lung, dar care a meritat.

Dumitru Enachi va pleca pe data de 14 februarie la Spitalul Fundeni, iar pe data de 24 va fi operat.

În continuare cei interesați, pot ajuta tânărul prin depuneri de bani în contul acestuia: RO47RNCB0699147917820001.

{loadposition articlescategoryload}

Related posts

Pășcănean transportat cu elicopterul Smurd la Iași după ce a suferit un infarct (FOTO)

Oana Cordoneanu

Risc major de îmbolnăvire la Iași. Sute de ieșeni stau în mizerie, fără apă potabilă. Explicațiile sunt HALUCINANTE

Redacția

Incendii în Grecia. Pompierii români sunt pregătiți să intervină

Redacția
Încarcă...