NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Educație

Încep înscrierile la clasele pregătitoare

Metodologia organizării înscrierii copiilor în învățământul primar pentru anul școlar 2013-2014 a apărut marți în Monitorul Oficial, continând informații și cu privire la clasele pregătitoare.

 

Astfel, înscrierea în așa-numita ,,clasă 0” prevede două etape: una pentru copii care împlinesc vârsta de 6 ani până la data de 31 august 2013, și una pentru copii care împlinesc această vârstă până la data de 31 decembrie 2013, cu condiția susținerii de către aceștia a unui test de evaluare psiho-somatică.

  

Într-o primă etapă, înscrierile se fac atât din circumscripția școlară aferentă unității de învățământ, cât și din alte circumscripții școlare, în limita locurilor disponibile.

Pentru aceasta, părintele elevului sau susținătorul legal al acestuia trebuie să se prezinte la secretariatul unității școlare cu o copie după actul său de identitate și o copie după certificatul de naștere al copilului, urmând a completa o fișă tip la fața locului, astfel încât, în prezența unui membru al Comisiei de Înscriere, datele să fie introduse într-o aplicație informatică. 

 

Citește și {loadposition articlescategoryload}

Advertisements

Related posts

Rezultate BAC 2017 simulare. S-au afişat notele la simulari, pe EDU.ro

Redacția

Un liceean din Pașcani, premierul României pentru o zi

Ema Roman

Târg culinar internațional organizat de elevii Liceului „Miron Costin”

Redacția

Lasă un comentariu

* Comentând aici sunteți de acord cu stocare datelor dumneavoastră pe acest site