NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Politică

Constantinescu are asigurată o funcţie de vicepreşedinte la filiala judeţeană a PSD Iaşi. Sâmbătătă vor avea loc alegeri

Conferinţa judeţeană de alegeri pentru candidaturile la funcția de vicepreședinte al filialei PSD Iași are loc sâmbătă, de la ora 10, la Teatrul Naţional „Vasile Alecsandri”. Conform modificărilor de statut, parlamentarii social-democraţi nu mai au asigurată funcţia de vicepreşedinte, ca până acum.

Astfel, senatorii şi deputaţii care îşi doresc o funcţie de vicepreşedinte PSD Iaşi vor trebui să candideze la alegerile de sâmbătă. „Parlamentarii social-democraţi au statutul de invitaţi la şedinţele Biroului Permanent Judeţean, fără drept de vot”, a precizat Daniel Mătăsaru, purtător de cuvânt al PSD Iaşi.

Constantinescu îşi continuă mandatul de vicepreşedinte PSD Iaşi

  

După ce s-a retras din competiţia pentru şefia organizaţie PSD Paşcani, senatorul Florin Constantinescu are asigurată o funcţie de vicepreşedinte la filiala judeţeană a PSD Iaşi. „În principiu candidez pentru o funcţie de vicepreşedinte la alegerile de sâmbătă. Este a doua conferinţă judeţeană la care candidez pentru această poziţie”, a declarat Constantinescu. În schimb, deputatul Constantin Adăscăliţei nu va candida pentru un post de vicepreşedinte, menţionând că, în calitate de parlamentar, are deja o tribună de la care să-şi prezinte „ proiectele politice şi administrative”. „Cred că în structurile de conducere ale partidului trebuie promovaţi şi aleşi locali sau oameni care au muncit pentru partid şi nu au o funcţie care să le permită să-şi prezinte proiectele politice”, a declarat Adăscăliţei.

Pentru vicepreşedintele Consiliului judeţean Victorel Lupu ar putea fi înfiinţată o funcţie de prim-vicepreşedinte, având în vedere că statutul PSD permite organizaţiilor judeţene să stabilească o astfel de poziţie. În cărţi pentru un post de vicepreşedinte PSD Iaşi mai sunt: Maricel Popa, Vasile Câtea, Silviu Macovei, Costică Postârnac, Vasile Mocanu, Neculai Răţoi, Anghel Stanciu. Şi deputatul UNPR Gheorghe Emacu urmează să fie cooptat în conducerea organizaţiei judeţene a PSD Iaşi, însă după fuziunea dintre PSD şi UNPR.

Tompea renunţă la politică şi la postul de vicepreşedinte PSD

Rectorul Universităţii „Petre Andrei” din Iaşi Doru Tompea nici nu se gândeşte să-şi prelungească mandatul de vicepreşedinte al PSD Iaşi. „ Nici vorbă să mai candidez pentru orice funcţie în PSD. Relaţiile mele cu zona politică s-au încheiat după ce am luat o decizie, definitivă şi irevocabilă, conform legii 1/2011 (n.r. – legea educaţiei naţionale, unde se prevede că funcţia de rector este incompatibilă cu o funcţie de conducere într-un partid politic). Nu mai am nicio dorinţă pentru zona politică, mă dedic în totalitate activităţii academice”, a declarat Tompea. Lista candidaturilor pentru funcţiile de vicepreşedinţi, secretar executiv şi trezorier din organizaţia PSD Iaşi vor fi stabilite astăzi, în cadrul şedinţei Biroului Permanent Judeţean.

sursa evenimentul de iasi

 Citește și: {loadposition articlescategoryload}

Advertisements

Related posts

Declarație Politică: Codul etic al profesorilor

Redacția

Un pășcănean printre cei 2700 de colonei făcuți de generalul Oprea

Marius Parteni

Scenariu din “Las Fierbinți” în Primăria Pașcani: Viceprimarul Vasile, candidează împotriva primarului Mitică! (VIDEO)

Marius Parteni

Lasă un comentariu

* Comentând aici sunteți de acord cu stocare datelor dumneavoastră pe acest site