RCAST.NET
NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Educație

 Centrele în care sunt instituţionalizaţi copii, supravegheate video. Proiectul de lege este contestat, pe motiv că ar încălca drepturile celor mici

Centrele în care sunt instituţionalizaţi copii ar uma să fie supravegheate video. Este un proiect al Ministerului Familiei, care vrea să monteze camere de supraveghere în fiecare casă familială unde locuiesc copiii instituţionalizaţi. Autorităţile încearcă să evite cazurile de abuzuri sau de trafic de persoane. Proiectul este contestat, motivarea fiind dată de faptul că ar încălca drepturile copiilor. 

Cel mai probabil, astfel de scene revoltătoare, în care un agent de poliţie trânteşte la pământ o adolescentă şi ameninţă un băiat, într-un centru de copii din Giurgiu, nu s-ar fi întâmplat. Asta dacă aceste centre ar fi fost suprvegheate video. Un astfel de proiect este în lucru la Ministerul Familiei. 

Centrele în care sunt instituţionalizaţi copii, supravegheate video

Andreea Petrescu, reporter Observator: Camerele de supraveghere ar trebui montate în bucătării, în sălile de mese, în acele camere care se desfăşoară activităţi comune, pe holuri dar şi la toate căile de acces, dar şi în exterior, acolo unde există curte. 

Natalia Intotero, ministrul Familiei: Persoanele care vor avea acces la aceste baze de date categoric că trebuie să fie abilitate din partea instituţiilor, să aibă ORNIS dacă este cazul fără a exista riscul ca imagini de acolo, ca informaţii de acolo să poată să iasă în spaţiul public şi toate acestea vor fi folosite în caz de urgenţă. Nu e o pedeapsă pentru angajaţi, ci este o posibilitate de a stopa orice abuz asupra beneficiarilor şi o linişte pentru fiecare instituţie în parte.

  

Sunt şefi de centre şi chiar beneficiari care salută proiectul montării camerelor de supraveghere.

continuare pe observator

Related posts

Cinste lor! 29 de învățători pensionari, premiați de municipalitate(FOTO – VIDEO)

Irina Gherasim

Noutatea examenului de Bacalaureat 2015. Lucrările vor fi corectate în alte judeţe

Redacția

Examen de admitere, la UMF Iași, trecut cu nota maximă de două foste eleve de la Colegiul „Sadoveanu”!

Iulia Huțanu
Încarcă...