RCAST.NET
NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Uncategorized

Încă o zi liberă pentru români! Vezi când va fi sărbătorită!


Românii ar putea beneficia de o nouă zi liberă. Senatorii au adoptat, un proiect de lege iniţiat de președintele PMP Eugen Tomac, prin care ziua de 27 martie, Ziua Unirii Basarabiei cu România, este declarată sărbătoare națională.

  

“Ziua Unirii Basarabiei cu România poate fi marcată de autorităţile administraţiei publice centrale şi locale, organizaţiile neguvernamentale, muzee, reprezentanţele Românieii în străinătate prin organizarea de evenimente şi manifestări publice şi cultural-ştiinţifice dedicate acestei sărbători”, spune deputatul Eugen Tomac.

Guvernul şi autorităţile administraţiei publice centrale şi locale “iau măsurile necesare pentru ca în data de 27 martie drapelul României să fie arborat, în conformitate cu prevederile Legii nr.75/1994 privind arborarea drapelului României, intonarea imnului naţional şi folosirea sigiliilor cu stema României de către autorităţile şi instituţiile publice”, potrivit iniţiativei legislative.

“Ziua de 27 martie 1918 este una dintre cele mai semnificative din istoria poporului român. Atunci, după 106 ani de ocupaţie ţaristă, Basarabia a revenit în graniţele ei fireşti, fiind prima provincie românească care s-a unit cu România.(…) Este obligația noastră, a celor care astăzi răspundem în fața românilor, de a demonstra că prețuim valorile românești de veacuri și pe cei care ni le-au lăsat moștenire”, ne-a spus  Eugen Tomac.

Sursa: Libertatea.ro

Related posts

SURPRIZA din CV-ul noului şef al ANAF. Unde a lucrat vreme de opt ani Daniel Diaconescu

Redacția

Specialiştii avertizează: Carpaţii României se depopulează! Priorităţi pentru primul Centru de Economie Montană din sud-estul Europei.

Redacția

Cum s-a vândut comuniştilor masonul şi marele scriitor Sadoveanu. Apoi a asistat impasibil la închiderea în puşcării a ”fraţilor” săi

Redacția
Încarcă...