NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Uncategorized

Hora Unirii, la Iaşi. Demnitari de pe ambele maluri ale Prutului au sărbătorit împreună Mica Unire

La 157 de ani de la Unirea Principatelor Române, şase mii de oameni au participat duminică în Piaţa Unirii din Iaşi la manifestările dedicate acestei zile. Evenimentele au început cu un concert de muzică populară, au continuat cu ceremonialul religios. S-au ţinut discursuri, au avut loc depuneri de coroane de flori. Ziua se va încheia cu retragerea cu torţe a militarilor. TVR 1 a transmis în direct evenimentul, într-o ediţie specială.

  

 

Au fost în Piaţa Unirii şi preşedintele Klaus Iohannis, şi primul ministru Dacian Cioloş, dar şi alţi demnitari. Printre ei şi primarul Chişinăului, Dorin Chirtoacă. Discursurile au rememorat evenimentele care au dus la Mica Unire, dar şi eforturile depuse după acest moment pentru desăvârşirea acestei uniri.

S-a vorbit şi despre necesitatea unei infrastructuri corespunzătoare care să lege provinciile istorice ale României dar şi despre unitate şi solidaritate cu moldovenii de peste Prut.

Citiți articolul integral pe StirileTVR.ro

Citește și: {loadposition articlescategoryload}

Advertisements

Related posts

5 motive pentru care e indicat să consumăm pere

Redacția

Noaptea ”Trandafirului”. Cum au fost furaţi din morgă morţii de la Timişoara şi incineraţi la Bucureşti, din ordinul Elenei Ceauşescu

Redacția

Pierdut certificat constatator (18.05.2017)

Redacția

Lasă un comentariu

* Comentând aici sunteți de acord cu stocare datelor dumneavoastră pe acest site