NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Economie și afaceri

Firma Electroputere VFU Paşcani a raportat pierderi masive

Omul de afaceri Gruia Stoica este în regres cu business-ul de la Iaşi, Electroputere VFU Paşcani, fostă Remar, terminând primele nouă luni cu pierderi de peste 14,3 milioane lei. Potrivit unui raport realizat de administratorii firmei la finalizarea trimestrului III 2014 şi transmis Bursei Rasdaq, în aceeaşi perioadă, firma a plătit o sumă aproximativ egală pe salarii şi impozite.

Reprezentanţii firmei au pus aceste pierderi pe seama creşterii cheltuielilor materiale şi pentru utilităţi. „Activitatea desfăşurată de societate se caracterizează printr-un rezultat negativ de 14.323.846 lei. Pierderea cumulată este rezultatul negativ al activităţii de exploatare în sumă de 12.811.512 lei şi rezultatul negativ al activităţii financiare de 1.512.334 lei. Evoluţia cheltuielilor din exploatare, în trimestrul trei al anului 2014, a înregistrat un trend ascendent faţă de nivelul programat datorită creşterii cheltuielilor materiale, a cheltuielilor cu energia electrică şi gaz metan determinând astfel înregistrarea unui rezultat din exploatare negativ”, a explicat Raveica Moldoveanu, directorul economic al Electroputere VFU Paşcani, în raport.

Acelaşi document arată că imobilizările corporale ale societăţii lui Gruia Stoica au înregistrat o scădere cu 15,5 milioane lei, ca urmare a deprecierii prin amortizare a echipamentelor şi instalaţiilor deţinute în patrimoniul companiei. În schimb, referitor la imobilizările necorporale, s-a înregistrat o creştere a ponderii acestora, „datorită capitalizării efortului propriu al companiei pentru realizarea prototipului vagon DMU în cadrul proiectului «Diversificarea producţiei Remar SA cu noi tipuri de vagoane» şi a proiectului «Modernizare Tramvai» cu suma de 13,2 milioane lei”. La sfârşitul lunii septembrie, soldul datoriilor companiei crescuse cu 12 milioane lei faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut, ajungând astfel la aproximativ 117 milioane lei.

sursa www.ziaruldeiasi.ro

Citește și: {loadposition articlescategoryload}

 

Advertisements
Loading...

Related posts

Patronul Remar Paşcani a rămas singur în cursa pentru CFR Marfă

Redacția

Cursuri de calificare pentru producătorii agricoli

Ema Roman

Bucătarii şi îngrijitorii, la mare căutare în Marea Britanie

Redacția

Lasă un comentariu

* Comentând aici sunteți de acord cu stocare datelor dumneavoastră pe acest site