NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Administrație

Factură individuală pentru abonații ApaVital, care locuiesc la blocuri (DOC)

 

Consilierii locali au decis, vineri, 31 mai, să aprobe metodologia de calcul a consumului de apă rece în condominii, pentru facturarea individuală a abonaților ApaVital S.A. care locuiesc la bloc. Documentul este o obligație prevăzută în Legea Serviciului de Apă și Canalizare, însă timp de 5 ani, aleșii locali nu au reușit să-l adopte.

 

Astfel, cei care locuiesc la bloc și sunt constituiți în Asociații de Proprietari sau chiriași, pot solicita operatorului de apă și canalizare, ca în baza metodologiei aprobate de consilierii locali să încheie convenții de facturare individuală, a apei. Măsura va elimina practic debranșările colective, potrivit legislației în vigoare, ApaVital S.A. nu va mai putea sista apa la toți locatarii unui imobil, ci va trebui să-i acționeze în judecată. Individual, doar pe cei care au datorii mai mari de 60 de zile.

Totuși, decizia s-ar putea să fie implementată greu, din cauza faptului că solicitarea de încheiere de convenții individuale trebuie să fie însoțită de acordul fiecărui proprietar din bloc. Cum în Pașcani există foarte multe apartamente nelocuite, cu proprietarii plecați la muncă în afara țării, această cerință ar putea fi cu greu îndeplinită.

Trebuie să mai știți, costurile de emitere și distribuire a facturii individuale, vor fi suportate de beneficiarii serviciului de apă și canalizare. Din document mai reiese că facturarea individuală se va face doar în imobilele în care există Asociații de Proprietari.

DOCUMENT Metodologie facturare apă 

Advertisements

Related posts

Gerul Bobotezei! Valori minime spre -18 grade în unele zone din țară

Redacția

ApaVital oferă hipoclorit de sodiu asociațiilor de proprietari pentru dezinfectarea scărilor de bloc

Redacția

Nelu Tătaru: Putem să ne gândim şi la alte măsuri după 1 iulie. Ce condiții pune Ministrul Sănătății pentru o nouă relaxare

Redacția

Lasă un comentariu

* Comentând aici sunteți de acord cu stocare datelor dumneavoastră pe acest site