NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Administrație

Executivul local invitat la Ialoveni de hramul localității

Noul executiv local a primit săptămâna trecută invitația de a participa la hramul localității Ialoveni din Republica Moldova. Municipiul nostru este înfrățit cu Ialoveniul din 27 octombrie 2011. Hramul are loc pe data de 27 octombrie, de ziua Sfintei Cuvioase Parascheva pe stil vechi, prilej sărbătoare a orașului.

Viceprimarul Vasile Axinte a fost desemnat de primarul municipiului să stabilească componența delegației. Ea va fi comunicată autorităților din Ialoveni, cel mai târziu la sfârșitul acestei săptămâni.

În fiecare an la 27 octombrie, de ziua Sfîntei Cuvioasa Parascheva, în Ialoveni se sărbătoreşte Hramul localităţii. În această zi sunt organizate, după slujba religioasă, diverse activităţi cultural-sportive, sărbătoarea finalizeazându-se cu hora de sărbătoare cu participarea artiştilor locali şi din republică. A devenit o frumoasă tradiţie ca anume în această zi semnificativă pentru localitate să fie sfinţite şi date în exploatare diverse obiecte de menire social-culturală, să fie organizate expoziţii şi concursuri. La activităţile organizate participă oaspeţi din localităţile vecine şi de peste hotare.

Citește și: {loadposition articlescategoryload}

Advertisements

Related posts

”D-ale carnavalului”, pe scena Casei de Cultură Mihail Sadoveanu

Oana Cordoneanu

Fuziunea dintre Eco Salubritate și Prest Serv Apa va avea loc după licitația din cadrul ADIS

Ema Roman

Soarta maşinilor abandonate sau fără stăpân, în mâinile consilierilor PSD

Ema Roman

Lasă un comentariu

* Comentând aici sunteți de acord cu stocare datelor dumneavoastră pe acest site