RCAST.NET
NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
AdministrațieIașiSocial

Pasagerul 1 milion sărbătorit la Aeroportul Iași

Aeroportul Iași a sărbătorit, astăzi, pentru a șasea oară în istoria sa, Pasagerul cu numărul 1 Milion. Pragul de 1 milion de pasageri înregistrați la Iași într-un an a fost atins, pentru prima dată, în noiembrie 2017, în 2024 ajungându-se la această performanță cu două luni mai devreme față de anul 2022, după ridicarea restricțiilor din timpul pandemiei, la fel și în 2023.

Începând cu 2021, Aeroportul Iași a înregistrat record după record, situându-se pe locul 2 în topul aeroporturilor regionale din România în ceea ce privește numărul de pasageri procesați. Dacă până la finalul primului semestru al acestui an Aeroportul Iași va fi tranzitat de peste 1 milion de pasageri, pentru luna iunie estimându-se aproximativ 200 de mii de călători, prognoza pentru întreg anul 2024 indică un număr total de 2,3 milioane de pasageri îmbarcați și debarcați.

Pasagerul cu numărul norocos 1 Milion din acest an a sosit cu o aeronavă a companiei TAROM, pe ruta București (Otopeni) – Iași. Se numește Cristina Caraiani și este din București, fiind la prima sa călătorie prin noul terminal al Aeroportului Iași. Vestea a primit-o în timpul zborului, cu puțin timp înainte de aterizare, iar la sosirea pe aeroport aceasta a fost primită într-un cadru festiv. La ceremonie au participat Directorul General al Aeroportului Iași și purtătorul de cuvânt TAROM, alături de mai mulți reprezentanți ai aeroportului și ai companiei aeriene.

Aeronava care a transportat pasagerul câștigător a fost primită pe Aeroportul Iași cu tradiționalele tunuri de apă ale utilajelor de pompieri. Pasagerul 1 Milion a fost premiat de către reprezentanții Aeroportului, care i-au oferit cadouri constând în materiale personalizate cu noua identitate vizuală a aeroportului, acestea fiind utile inclusiv în călătorile cu avionul, iar din partea companiei TAROM pasagerul norocos a primit un voucher pentru două persoane, dus-întors, pe ruta BUH-IAS-BUH sau IAS-BUH-IAS. De asemenea, partenerul nostru Lagardere a oferit pasagerului sărbătorit mai multe souveniruri. Evenimentul de astăzi s-a încheiat cu o ședință foto cu toți participanții.

  

„Felicit Pasagerul 1 Milion, primul pasager cu numărul norocos ce călătorește prin noul terminal, și totodată mulțumesc tuturor pasagerilor care au ales să călătorească pe Aeroportul Iași în această perioadă. Nu în ultimul rând, mulțumesc companiei TAROM pentru colaborarea foarte bună în toți acești ani și deschidere în a marca acest moment important pentru aeroportul nostru. În ceea ce privește numărul de pasageri, Aeroportul Iaşi are cea mai rapidă creștere din România – în 2023, am înregistrat un avans al traficului de peste 50% față de anul 2022 și de 70% față de 2019, obiectivul nostru principal fiind creșterea conectivității cu hub-uri importante. Sunt optimist că numărul de pasageri va crește la Iași în următorii ani, odată cu diversificarea rețelei de rute. La Routes Europe, spre exemplu, am avut întâlniri cu mai multe companii aeriene și aeroporturi; cu unii operatori, care nu au ajuns încă la Iași, suntem în discuții avansate, iar în paralel continuăm demersurile pentru a identifica variante de zbor în Cluj-Napoca și Timișoara, legăturile aeriene cu Vestul țării fiind extrem de importante pentru regiunea noastră. Infrastructura actuală, cu noul terminal funcțional, capabil să susțină un trafic de 3,5 milioane de pasageri anual, ne ajută să atragem operatori noi, având potențialul necesar pentru a dezvolta parteneriate de durată”, a declarat Romeo Vatră, Directorul General al Aeroportului Iași.

https://telem.ro/pasagerul-1-milion-sarbatorit-astazi-la-aeroportul-iasi/

Related posts

Săptămâna aceasta se va încheia licitația pentru reabilitarea drumului județean Heci – Iorcani

Marius Parteni

Furnizarea apei potabile este întreruptă pe strada Culturii din Pașcani

Redacția

Prețurile locuințelor ANL vor scădea la nivelul celor din 2019

Redacția
Încarcă...