NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Administrație

Viceprimarul Pașcaniului după amenda aplicată de ISU pentru lipsa autorizației: “Am plătit 10.000 de lei în 48 de ore”

Viceprimarul Vasile Axinte susține că Primăria Pașcani a achitat doar 10.000 de lei din amenda primită din partea inspectorilor de la ISU Iași. 

 

Edilul local a confirmat controlul, precizând că sancțiunea a venit din partea celor de la Iași, nu din rândul angajaților ISU Pașcani. “Sediul Primăriei a fost verificat, unde s-a constatat că Primăria are doar aviz PSI din partea ISU, fapt pentru care am fost sancționați cu amendă de 20.000 de lei, și s-a plătit în 48 de ore 10.000 de lei. Sala multifuncțională este închisă pe perioadă nedeterminată, până la obținerea autorizației, a susținut Axinte.

Iată discuția avută pe marginea acestui subiect:   

Reporter: Sancțiunea dictată, conform celor de la ISU, a fost de 50.000 de lei.

Vasile Axinte: Nu, sancțiunea a fost între 20.000 și 50.000 de lei și s-a plătit jumătate, 10.000 de lei.

Reporter: Comunicatul de la ISU Iași spune acest lucru.

Vasile Axinte: Nu, eu pot să vă spun nota de control și dispoziția de plată.  

Reporter: La momentul respectiv, dumneavoastră ați spus că nu sunt nereguli și că reprezentanții ISU doar v-au consiliat, v-au spus ce trebuie să faceți.

Vasile Axinte: Aia a fost cu o zi înainte! Nu au venit cei de la Iași, au venit cei de la Pașcani, ne-au consiliat, am stat aici câteva ore, am stabilit pe întreg orașul/municipiul ce avem noi de făcut. Mai multe discuții am avut cu o zi înainte. Pe data de 17 noiembrie am fost sancționați cu amendă!

Până la urmă, a fost vorba despre 50.000, dar  municipalitatea a plătit doar 10.000, profitând de o prevedere legală stipulată în procesul verbal de contravenție. Astfel, în 14 ore se putea achita jumătate din minimul prevăzut pentru faptele constatate, adică 20.000 de lei.

Advertisements

Related posts

Iașul, sub avertizare cod portocaliu de ploi abundente pe parcursul întregii zile

Redacția

Rezultate finale Recensământ 2011: Populaţia municipiului Paşcani în scădere pentru prima dată după al doilea război mondial

Marius Parteni

Tribunalul Iași și-a declinat competența către Înalta Curte de Casație și Justiție în dosarul „AgroComplex”

Răzvan Grecu

Lasă un comentariu

* Comentând aici sunteți de acord cu stocare datelor dumneavoastră pe acest site