NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Național

Elon Musk vrea să ofere servicii internet Starlink în Iran

SpaceX intenționează să solicite administrației americane o derogare de la sancțiunile împotriva Iranului pentru a oferi servicii de conectare la internet în această țară prin intermediul constelației sale de sateliți Starlink, a anunțat luni fondatorul companiei aerospațiale Elon Musk pe contul său de Twitter, potrivit boursorama.com.

Răspunzând la o întrebare a unui reporter, Musk a declarat că „Starlink va solicita o derogare de la sancțiunile împotriva Iranului” pentru a-și putea oferi serviciul în această țară.

Elon Musk a anunțat că Starlink este acum disponibil pe toate continentele, „inclusiv în Antarctica”, compania plănuind să lanseze până la 42.000 de sateliți pentru a oferi bandă largă din spațiu.

Oferirea acestui serviciu în Iran ar putea „schimba cu adevărat datele pentru viitorul” țării, a comentat jurnalistul științific de origine iraniană Erfan Kasraie.

Advertisements
  

Lansat la sfârșitul anului 2020, serviciul Starlink permite accesul la internet în zonele slab deservite de rețelele terestre fixe și mobile, plătind o antenă, un modem și un abonament ale căror tarife variază de la o țară la alta.

Advertisements

Serviciul a fost în centrul atenției după ce a furnizat antene și modemuri armatei ucrainene pentru a-și îmbunătăți capacitățile de comunicare în războiul cu Rusia.

 » Citește continuarea pe pagina autorului

Advertisements
Advertisements

Related posts

Germania va opri importurile de petrol rusesc până la finalul anului (Olaf Scholz)

Redacția

Comisia juridică a Camerei a votat pentru ridicarea imunităţii lui Adrian Chesnoiu. Fostul ministru al Agriculturii: „Sunt convins că adevărul va ieşi la iveală”

Redacția

Ce noutăți aduce sistemul iOS 16 proaspăt lansat de Apple și pe ce modele de iPhone poate fi instalat

Redacția

Lasă un comentariu

* Comentând aici sunteți de acord cu stocare datelor dumneavoastră pe acest site