RCAST.NET
NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Internațional

Taifunul Nanmadol lovește puternic Japonia. Cel puțin doi oameni au murit și peste o sută au fost răniți în urma fenomenelor meteo extreme | FOTO, VIDEO

Cel puțin două persoane au murit în Japonia după ce țara a fost puternic lovită de taifunul Nanmadol, unul dintre cele mai puternice asemenea fenomene care au afectat arhipelagul nipon în ultimii ani.

Mai mult, peste 100 de persoane au fost rănite ca urmare a fenomenelor meteo extreme de weekendul trecut, a anunțat marți un purtător de cuvânt al Guvernului japonez.

Taifunul Nanmadol a atins uscatul duminică, în zona de sud-vest a țării, provocând vânturi violente și ploi torențiale în insula Kyushu, deplasându-se mai apoi spre nord-est, de-a lungul coastelor Mării Japoniei.

Rușii au acces doar cu „viză” într-un bar din Georgia: „Condamnăm agresiunea Rusiei în Ucraina”

  

20 Sep, 11:15 | Știri externe

Delir la televiziunea de stat rusă: s-a vorbit despre un atac nuclear asupra Londrei chiar în momentul funeraliilor Reginei Elisabeta a II-a! – VIDEO

20 Sep, 11:10 | Știri externe

Regina Elisabeta a II-a lasă în urmă o avere de peste 426 milioane de euro. Cum va fi împărțită moștenirea

20 Sep, 08:27 | Știri externe

Taifunul a mai scăzut de atunci în intensitate, fiind retrogradat marți în categoria cicloanelor extratropicale, notează Agerpres.

Un râu din prefectura Miyazaki din Kyushu s-a revărsat, inundând câmpuri și drumuri.

„Trebuie să rămânem extrem de vigilenți, pot urma ploi abundente, furtuni, valuri mari”, a declarat un oficial al Agenției de Meteorologie din Japonia (JMA) într-o conferință de presă.

Prim-ministrul Fumio Kishida și-a amânat plecarea la New York pentru Adunarea Generală a ONU de săptămâna aceasta pentru a evalua pagubele provocate de cel de-al 14-lea taifun din acest sezon.

 » Citește continuarea pe pagina autorului

Related posts

Prima navă cu cereale ucrainene a ajuns în largul coastelor Turciei. Este primul export autorizat de la începutul războiului

Redacția

Bombă găsită într-o clădire din Berlin, în care sunt găzduiți jurnaliști ruși

Redacția

Grecia vine cu o propunere inedită pentru germanii care sunt stresați că vor îngheța în case la iarnă: „Noi nu avem nevoie de încălzire în casă”

Redacția
Încarcă...