NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Educație

Elevii de la clasele de profesională din cadrul Colegiului „Unirea” pot depune cereri pentru bursă

Elevii care urmează din această toamnă cursurile învăţământului profesional trebuie să depună începând cu luna aceasta, la secretariatele unităţilor şcolare la care sunt înscrişi, cereri pentru a primi burse profesionale.

În municipiul Pașcani la Colegiul „Tehnic CF Unirea” există două clase de a X-a, care vor beneficia de această bursă, în cuantum de 200 lei. La nivelul județului Iași există 968 de elevi care urmează cursurile unei școli profesionale, iar la nivelul municipiului sunt 58 de la Colegiul „Unirea”.

1.870 de elevi de la școlile din municipiu vor primi bursa „Bani de liceu”, în valoare de 180 lei. Bursa este acordată numai elevilor care provin din familii al căror venit brut lunar pe membru de familie este mai mic sau egal cu 150 de lei. La nivelul județului Iași au fost aprobate 9.849 de dosare. Elevii de liceu vor primi lunar suma de 180 lei pe întreaga perioadă de desfăşurare a cursurilor şcolare, inclusiv în timpul pregătirii şi susţinerii examenului de bacalaureat sau de diplomă, respectiv în perioada practicii.

  

Citește și: {loadposition articlescategoryload}

Advertisements

Related posts

Elevii și profesorii mai au o săptămână de vacanță. În primă fază, cursurile se vor relua tot în regim on-line, luni, 11 ianuarie 2021

Redacția

Final de liceu pentru promoţia 2016 de la Colegiul CF Unirea Paşcani

Ema Roman

Evaluare Națională 2019, încep simulările

Redacția

Lasă un comentariu

* Comentând aici sunteți de acord cu stocare datelor dumneavoastră pe acest site