NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Administrație

EcoSalubritatea poate participa la licitația din cadrul ADIS. Bogdan Alexa, vicepreședinte ANRSC, explică condițiile!

Directorul de la EcoSalubritate SA Pașcani nu cunoaște legea atunci când afirmă că societatea pe care o conduce nu poate participa la licitația ce va fi organizată de Asociația de Dezvoltare Intercomunitară pentru Salubritate. Newspascani.com a solicitat explicații pe marginea situației operatorului local, de la Bogdan Alexa, vicepreședinte al Agenției Naționale de Reglementare a Serviciilor Comunitare.

 

Astfel am aflat că societatea din Pașcani poate rămâne operator pe piața locală până în anul 2022. În contractul de delegare aprobat în 2012 de Consiliul Local este specificat că acesta are o valabilitate de zece ani de zile, cu posibilitatea de prelungire pe încă cinci ani.“Societatea comercială EcoSalubritatea are atribuit direct serviciul de salubrizare în baza unui contract de delegare cu municipiul Pașcani pe o periodă de 10 ani, cu drept de prelungire cinci ani. În anul 2012, a fost semnat de către municipiul Pașcani acel document de poziție pentru proiectul de management integral al deșeurilor în județul Iași, prin care se specifica foarte clar că atunci când se va scoate la licitație delegarea gestiunii serviciului privind colectarea și transportul deșeurilor pentru zonele I Ruginoasa și zonele IV Hârlău, operatorul selectat va începe operarea abia la expirarea contractului existent în UAT-ul respectiv”, ne-a declarat Bogdan Alexa, vicepreședinte ANRSC.

  

Un alt aspect pe care l-am aflat este acela că operatorul local de salubritate se poate înscrie la licitația din cadrul ADIS. Acest drept îi este conferit de articolul 29 din OUG 58/2016, care spune: “Societăţile reglementate de Legea nr. 31/1990, republicată, cu modificările şi completările ulterioare, cu capital social integral public pot participa la procedurile de atribuire a contractelor de delegare a gestiunii serviciilor de utilităţi publice în zona teritorială de competenţă a unităţilor administrativ-teritoriale care exercită o influenţă dominantă asupra acestora sau în afara acestei zone dacă operatorul nu are încheiat un alt contract de delegare a gestiunii atribuit direct”.

“În anul 2016, prin OUG 58, pentru modificarea și completarea unor acte normative, a fost modificată legea numărul 51/2006 a serviciilor de utilități publice în vederea armonizării acreditărilor Legislației Naționale cu Legislația Obligatorie a Uniunii Europene. Prin urmare, societatea EcoSalubritatea are drept de participare la licitație pentru zona Pașcani conform alineatului suplimentar adus în cadrul OUG 58. Deci el poate participa la licitație doar pentru zona Pașcani. În caz că nu participă la licitație, își încheie contractul de delegare semnat din anul 2012. Dacă participă și nu câștigă, își va pierde automat contractul de delegare”, mai spune Bogdan Alexa, vicepreședinte ANRSC.

Advertisements

Legat de posibilitatea asocierii societății EcoSalubritate cu un operator privat, acest lucru se poate petrece doar în următoarele condiții: ”Referitor la asociere, el se poate asocia doar cu un operator care nu are atribuit un contract direct de către o unitate administrativ teritorială”, a mai susținut vicepreședintele A.N.R.S.C.

Advertisements

Reamintim faptul că în ședința de luna trecută Eduard Dumea, directorul de la EcoSalubritate Pașcani, a susținut că nu poate participa la licitația din cadrul ADIS ce va fi organizată pentru atribuirea contractele cu privire la activitatea de salubrizare pe zona Pașcani-Ruginoasa-Târgu Frumos. 

 {jcomments off}

 

 

Advertisements
Advertisements

Related posts

Schimbare de viceprimar la Stolniceni Prăjescu (VIDEO)

Marius Parteni

Autorizația de securitate la incendiu trebuie obținută până la 30 iunie 2017

Redacția

Tabără la mare pentru 50 de copii din Târgu Frumos (DOC)

Marius Parteni

Lasă un comentariu

* Comentând aici sunteți de acord cu stocare datelor dumneavoastră pe acest site