RCAST.NET
NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Administrație

Drum și digul pârâului Rece din Topile refăcute cu fonduri de la Ministerul Mediului

Un drum necesar pentru localnici, dar impracticabil de ani buni se află acum în proces de construcţie în localitatea Topile din comuna Valea Seacă.

 

  

Timpul şi ploile au făcut ca, treptat, bucăţi impresioante de pământ să se desprindă şi să transforme drumul într-o ravenă. Deşi localnicii au încercat să improvizeze o potecă, aceasta nu a fost decât o măsură temporară.

Edilul comunei, Gheorghe Băiceanu spune că investiţia a fost mai multe decât necesară, motiv pentru care a cerut aprobare de la Ministerul Mediului, iar de câteva săptămâni lucrările sunt în desfăşurare.

“Investiţia este susţinută cu fonduri de la Ministerul Mediului. Este vorba despre un drum care nu mai era circulabil de mai bine de 40 de ani”, a declarat Gheorghe Băiceanu, primarul comunei Valea Seacă.

Necesitatea acestui proiect de refacere a drumului din zona pârâului Recea a intervenit şi ca urmare a riscului crescut al alunecărilor de teren. Specialiştii Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă au tras un semnal de alarmă asupra pericolului în care să află gospodăriile situate chiar pe malul ravenei: “Casele erau foarte aproape de marginea ravenei, iar riscul alunecărilor de teren era inevitabil”

Investiţia este posibilă cu fonduri obţinute de la Ministerul Mediului, spune primarul Gheorghe Băiceanu.

 “Am obţinut aprobare de la Ministerul Mediului, am primit 20 miliarde bani vechi, şi acum încerăm să facem drumul pentru ca cetăţenii să poată circula dintr-o parte în alta a localităţii”,  a mai spus edilul local.

 

 

Related posts

Reprezentanții ARSACIS s-au speriat de demersul pășcănenilor: ”cei de la ApaVital trebuie să fie mai flexibili. Vor trebui să facă convenții individuale la bloc!” Pășcănenii vor însă contracte! (VIDEO)

Marius Parteni

R.A.G.C.L. are un nou C.A.! Anomalii în contractele de mandat ale membrilor, după ce se vorbește de falimentul unității

Marius Parteni

Costel Alexe, Ministrul Mediului, Apelor și Pădurilor : „Autostrada Unirii este o necesitate, nu un moft!”

Arteni Denisa Mădălina
Încarcă...