RCAST.NET
NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Administrație

Undă verde pentru reabilitarea unor drumuri județene din zona Pașcani și Târgu Frumos


Prima mare investiţie anunţată de Consiliul Judeţean (CJ) Iaşi la începutul acestui an este modernizarea axei rutiere Iaşi – Suceava. Proiectul iniţiat de cele două judeţe prevede modernizarea prin fonduri europene a unui drum judeţean de 172 de kilometri.

  

Administraţia judeţului a demarat, la mijlocul acestei săptămâni, prima licitaţie, în valoare de 616.770 euro, pentru realizarea documentaţiilor tehnico-economice, respectiv studiu de fezabilitate, studii de teren, expertize tehnice pentru drum şi poduri, cât şi documentaţii pentru obţinerea avizelor, acordurilor şi autorizaţiilor aferente obiectivului de investiţii „Regiunea Nord Est – Axa rutiera strategica 1: Iaşi- Suceava”. Potrivit conducerii CJ Iaşi, traseul de 172 km este cel mai mare proiect de drum ce va fi finanţat prin POR 2014-2020 axa 6 – Infrastructură şi cel mai important proiect strategic al regiunii de dezvoltare nord-est pentru dezvoltarea infrastructurii rutiere, care asigură conectivitatea cu reţeaua TEN T.

 „Drumurile care vor fi modernizate de pe acest traseu au fost proiectate în anii ’70 pentru maximum opt tone pe osie, iar în prezent se circulă cu autocamioane care depăşesc 20 de tone pe osie. Întregul proiect este estimat la o valoare de 79,8 milioane de euro pentru cei 170 de kilometri care se vor moderniza, din care 74,66 în judeţul Suceava şi 94 de kilometri în judeţul Iaşi. Serviciile specifice ce vor fi contractate sunt cele de arhitectură, servicii de inginerie si servicii integrate de inginerie, servicii de amenajare urbană şi servicii de arhitectură peisagistică, servicii conexe de consultanţă ştiinţifică şi tehnică, servicii de testare şi analiză tehnică”, se arată în documentaţia aferentă licitaţiei.

 Investiţie pe zece drumuri judeţene

 Investiţia de reabilitare şi modernizare se va face pe zece drumuri judeţene, pe traseul Iaşi – Gropniţa – Coarnele Caprei – Belceşti – Scobinţi – Lespezi – Budeni – Dolhasca – Liteni – Udeşti – Bosanci – Ipoteşti – Suceava – Moara – Liteni – Zahareşti – Stroieşti – Vâlcele – Costâna – Dărmăneşti – DN2. Din cei 172,337 km de drumuri judeţene din judeţele Iaşi şi Suceava propuşi spre reabilitare şi modernizare, circa 3% (5,2 km) sunt de pământ, 26% (44,8 km) sunt pietruiţi, 9% (15,5 km) sunt cu asfalt tip beton (din care 12,0 km în stare medie sau rea) şi 62,2% (107,19 km) cu îmbrăcăminţi asfaltice (din care 54,5 km în stare de viabilitate rea sau medie). Valoarea estimată a contractului pentru documentaţia tehnică, fără TVA, este de 2.732.293 lei, echivalent a 616.770 euro, iar termenul de finalizare este de patru luni, începând de la data atribuirii contractului.

 sursa www.ziarulevenimentul.ro

Citește și: {loadposition articlescategoryload}

Related posts

Primăria Târgu Frumos cheltuie peste 700.000 de euro pentru modernizarea unei grădinițe

Redacția

Terenuri de sport în Moțca, Mogoșești Siret, A.I. Cuza și Heleșteni. CJ Iași a semnat contractele!

Marius Parteni

Locomotive unicat, date la tăiat. Reţeta prin care Mafia CFR a făcut dispărut un tezaur mobil

Redacția
Încarcă...